Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής Νίκη της Δημοκρατίας η καταδίκη της Χρυσής Αυγής

 

Η 7η του Οκτώβρη 2020 είναι μια ημέρα ιστορική. Έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια δίκης της Χρυσής Αυγής, η ετυμηγορία του αρμοδίου Δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για το ναζιστικό αυτό μόρφωμα. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Μια νίκη της Δημοκρατίας. Μια δικαίωση της ελληνικής κοινωνίας. Η θέση των Ναζί είναι στη φυλακή. Για τα δεινά και τον πόνο που προκάλεσαν στον τόπο, στο δημοκρατικό πολίτευμα, σε οικογένειες προσφύγων, σε εργατικά συνδικάτα, στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η δίωξη της Χρυσής Αυγής οφείλεται ως επί το πλείστον σε μια μάνα, την Μάγδα Φύσσα, που έκανε τον πόνο και την απώλεια για τον θάνατο του γιου της Παύλου, μαγιά για να φουσκώσει και να μαζικοποιηθεί ο αντι-ναζιστικός αγώνας. Η Μάγδα Φύσσα ένωσε, μπροστάρισσα στις πορείες και τους αγώνες, το αντιφασιστικό κίνημα. Όχι μόνο για τον Παύλο, τον γιο της, αλλά και για τον αδικοχαμένο Σαχζάτ Λουκμάν και για τους Αιγύπτιους ψαράδες που κυνηγήθηκαν και για τους λιμενεργάτες του Πειραιά και για όλους τους πολίτες αυτής της δημοκρατικής χώρας, που πολεμάνε κόντρα στο ρατσισμό.

Δεν πρέπει να αφήσουμε χώρο για να ξαναγεννηθεί αυτό το Κακό. Όλοι μαζί, οι Δημοκράτες Πολίτες, να βρούμε Κοινό Έδαφος, να ενώσουμε τη δύναμή μας, να επαγρυπνούμε και να απαντάμε αποφασιστικά κάθε φορά που συναντάμε τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τον φασισμό. Στα σχολεία, στην εργασία, στο δρόμο. Παντού.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής να γίνει αφορμή να σηκώσουμε ένα δημοκρατικό τείχος απέναντι σε κάθε ρατσιστική φωνή και σε κάθε απόπειρα νομιμοποίησης της νεοναζιστικής βίας. Να επαγρυπνούμε απέναντι σε ρατσιστικά παραληρήματα από όπου και αν ακούγονται.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ