Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΠΕΚΕΠΕ_ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ_ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ_ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ

Εκ νέου συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόριο Βάρρα για ζητήματα που αφορούν τις αναδρομικές πληρωμές δικαιούμενων ενισχύσεων προηγούμενων ετών (2019 & 2018) σε Ημαθιώτες αγρότες, οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί, παρά την επίλυση του ζητήματος των δασικών χαρτών.


Όπως ανέφερε ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ οι αγρότες της Ημαθίας που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τις λανθασμένα χαρακτηρισμένα εκτάσεις τους ως δασικές, έχουν ολοκληρώσει τις δηλώσεις τους και αναμένεται σύντομα να λάβουν τα τσεκ της προκαταβολής για το έτος 2020, αναμένουν με αγωνία την επίλυση της εκκρεμότητας των «κομμένων ενισχύσεων» για την περίοδο 2018 & 2019. Υπενθυμίζεται ότι αυτές οφείλονται στη μερική κύρωση του Δασικού Χάρτη στην Ημαθία.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε στον κ. Βάρρα ότι είναι επείγον η καταβολή των ενισχύσεων που δικαιούνται οι τοπικοί καλλιεργητές να ολοκληρωθεί πριν το τέλος αυτής της χρονιάς, προκειμένου οι Ημαθιώτες αγρότες να λάβουν τα χρωστούμενα τους για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Από τη μεριά του ο κ. Βάρρας διαβεβαίωσε ότι, αφενός αντιλαμβάνεται το επείγον του ζητήματος, αφετέρου εγγυήθηκε ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν με ταχύτητα.

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής εστίασε την προσοχή σε δύο επιμέρους ζητήματα. Κατά πρώτον, την ανάγκη επιπλέον στήριξης των αγροτών που έχουν πληγεί από την πανδημίας, μέσω της έκτακτης ενίσχυσης με το ποσό των 7000 €. Το μέτρο έχει εγκριθεί από την Ευρώπη και εξετάζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο τρόπος ένταξης των πληγέντων.

Παράλληλα, ο Τάσος Μπαρτζώκας επικεντρώθηκε και στο ζήτημα των βοσκήσιμων γαιών. Αφού έθεσε στον Πρόεδρο το πρόβλημα με τα περιορισμένα προς διάθεση βοσκοτόπια, πρόβλημα που εντοπίζεται όχι μόνο στην Ημαθία, αλλά σε όλη την Ελλάδα, συζήτησαν για την ανάγκη υπερπήδησης των ευρωπαϊκών εμποδίων, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί κτηνοτρόφοι, με άμεση απώλεια στο εισόδημα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ