Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Λάζαρος Τσαβδαρίδης - Να δοθεί ταχύτατα η έκτακτη επιχορήγηση σε ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και τρένα

 

Την ανάγκη άμεσης πίστωσης της έκτακτης επιχορήγησης στον κλάδο των επιβατικών μεταφορών και του τουρισμού που είχε εγκριθεί με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών ήδη από τον προηγούμενο Ιούλιο με στόχο να αντιμετωπίσει τις ζημίες που υπέστησαν από την κρίση της πανδημίας, ζητά ο Αν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με σχετική Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, Οικονομικών, Τουρισμού και Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει ότι η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για την οικονομική ενίσχυση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των ΚΤΕΛ και των τουριστικών λεωφορείων είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί. Καθώς ο περιορισμός του ανώτατου ορίου πληρότητας επιβατών σε ποσοστό 65% επί των συνολικών προσφερόμενων θέσεων που – απολύτως δικαιολογημένα - τους επιβλήθηκε για υγειονομικούς λόγους, έπληξε βαριά τον ευρύτερο κλάδο   που αναγκάστηκε να μείνει επαγγελματικά και οικονομικά μετέωρος για πάνω από μισό χρόνο.

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Ημαθίας σημειώνει την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης ενός  - αναλογικού σε σχέση με τον αριθμό αδειών κάθε σχετικής επιχείρησης - έκτακτου επιδόματος στήριξης ΚΑΙ για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία κατά τα πρότυπα όλων των υπόλοιπων επιχειρήσεων της χώρας στις οποίες και δόθηκε. Επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που όπως τονίζει ο κ. Τσαβδαρίδης «στραγγαλίστηκαν» οικονομικά λόγω της αναγκαστικής επαγγελματικής «ακινησίας» στην οποία και ετέθησαν για όλο ουσιαστικά το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ