Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Υψηλού επιπέδου οι υπηρεσίες περίθαλψης στο Νοσοκομείο της Νάουσας εν μέσω πανδημίας, εγγυώνται τη βέλτιστη προάσπιση της υγείας των πολιτών

 

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο της Νάουσας πραγματοποίησε σήμερα ο Αν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης προκειμένου να συζητήσει τους τρόπους βέλτιστης περαιτέρω συνδρομής της Πολιτείας στο δύσκολο καθήκον της Διοίκησης, του ιατρικού αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού εν μέσω πανδημίας για την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Ο κ. Τσαβδαρίδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Λυκοστράτη για το επιχειρησιακό σχέδιο που ήδη υλοποιείται για την ενίσχυση των υποδομών και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου COVID – 19 και να διαπιστώσει δια ζώσης το μέγιστο επίπεδο ετοιμότητας ακόμη και για την απευκταία περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων που δυνητικά θα έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Κοινή συνισταμένη των αποτελεσματικών ενεργειών από τη Διοίκηση και του προσωπικού του Νοσοκομείου, η έγκαιρη και έγκυρη εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου, που ως συνέπεια είχε την αποφυγή κάθε διασποράς του ιού αλλά και τη δυνατότητα να δεχθεί αλλά και με τεράστια επάρκεια να περιθάλπει το Νοσοκομείο της Νάουσας περιστατικά από όμορες περιοχές, συντελώντας έτσι στην ουσιαστική αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας.

Κορωνίδα και εγγυητής της δυνατότητας υψηλού επιπέδου περίθαλψης, τα 44 διαθέσιμα κρεβάτια COVID με δυνατότητα κλιμάκωσής τους σε 60, 4 εκ των οποίων είναι εμπλουτισμένα με αναπνευστήρες και όλο τον συνοδό εξοπλισμό. Ιδιαίτερα σημαντικός όμως είναι και ο έγκαιρος σχεδιασμός από τη Διοίκηση του εμβολιαστικού κέντρου, το οποίο ήδη ετοιμάστηκε χωροταξικά και ήδη έχουν οριστεί οι απαραίτητες ομάδες εμβολιασμού.

Ο κ. Τσαβδαρίδης εκφράζοντας τα ειλικρινή του συγχαρητήρια σε διοικητικό, υπαλληλικό και κυρίως επιστημονικό προσωπικό, συζήτησε για τους τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης του Νοσοκομείου τόσο με επιπρόσθετο προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές για την ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εν καιρώ υγειονομικής κρίσης.

Δεσμεύθηκε δε να συνδράμει στο ζήτημα της έγκρισης από το Υπουργείο του αιτήματος του Νοσοκομείου για Μόνιμο Ειδικό Πνευμονολόγο, αίτημα το οποίο βρίσκεται σε φάση έγκρισης προκειμένου να βγει η σχετική προκήρυξη. Η θέση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου εν ευθέτω χρόνο να έχει τη δυνατότητα το Νοσοκομείο να διεκδικήσει και επίσημα Μονάδα ΜΑΦ.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβδαρίδης δεσμεύθηκε να  προωθήσει και το ζήτημα της αναμενόμενης από το Υπουργείο έγκρισης της προσθήκης Μαιευτικής Κλινικής στον Οργανισμό του Νοσοκομείου. Μία κλινική που ήδη αφενός είναι στελεχωμένη με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  αφετέρου υφίσταται ήδη ως τμήμα χωροταξικά στο Νοσοκομείο της Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ