Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥ

Ο γνωστος Αποστολης Εμμανουηλιδης προεδρος των τουριστικων πρακτορων πανω στο τρακτερακι του κανει φρεζα στο αμπελι του Απο τα καλυτερα ποτα το τσιπουρο και ειδικα στην περιοχη μας αγνο
και ανοθευτο. Οι λατρεις του τσιπουρου ας κοπιασουν στο χωριο μας να το δοκιμασουν,τι τα θελετε τα οισκια και τις βοτκες.Τσιπουρο ελληνικο και αγνο ευλογια της φυσης.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ .ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΕΡΦΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΟ.

i-doser: Ηχητικά ναρκωτικά... το νέο trend της εποχής

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ. Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο.


Δείτε το βίντεο





Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν… κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Το i-doser ή αλλιώς το «χέρι του Θεού» είναι το πρώτο ψηφιακό ναρκωτικό που έχει αρχίσει να γίνεται… μόδα για τους εφήβους.

Πώς λειτουργεί;

Αμέσως μόλις οι ενδιαφερόμενοι κατεβάσουν τα ηχητικά κλιπ από τις ιστοσελίδες, σβήνουν όλα τα φώτα στο δωμάτιο, κλείνουν τα μάτια τους με μια πετσέτα ή ένα μαντήλι, βάζουν ακουστικά και συγκεντρώνονται στους ήχους.

Τα κομμάτια αυτά έχουν τη δυνατότητα να «ξυπνούν» συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όταν γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η εμπειρία για όσους τη βιώσουν, λένε οι πληροφορίες ότι δεν είναι καθόλου διασκεδαστική, αφού οι χρήστες φωνάζουν από τον πόνο, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται ότι έχουν παραισθήσεις.

Το ναρκωτικό αυτό έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα με τους εφήβους να γράφουν σε διάφορα blogs ότι το έχουν δοκιμάσει και να παροτρύνουν και άλλους να κάνουν χρήση!

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις».

Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Ο αριθμός των νέων στους οποίους έχει γίνει εμμονη αυτού του είδους το υποκατάστατο, αυξάνεται διαρκώς και έρχεται να προστεθεί στις τόσες “απειλές” που ταλανίζουν τη νεολαία. Ωστόσο, οι επιστήμονες “κρούουν το κώδωνα” και προειδοποιούν οτι η επίδραση τη μουσικής αυτής μπορεί ορισμένες φορές να είναι χειρότερη απο τις ναρκωτικές ουσίες, καθώς ενεργεί απ’ευθείας στον εγκέφαλο.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία “δόση” ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα “δόση” του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».

πηγή


Read more: http://originalmakedon.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html#ixzz1IBkZ4euT

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ .ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΣ ΣΤΙΡΙΞΗΣ ΜΑΣ.

Μεσα στα τοσα ασχημα που μας συμβαινουν ψαχνουμε με το κυαλι κυριολεκτικα για κατι καλο και θετικο.Ενα τετοιο ειναι και η προσπαθεια του ιστορικου συλλεκτη βεροιας.πλουσια ιστορικη συλλογη
με την ιστορια να περνα απο τα ματια μας μεσα απο τις φωτο που δημοσιευει στην σελιδα του στο
face book  
O μεγαλυτερος και πιο σημαντικος επαινος που αξιζει σε αυτην την προσπαθεια ειναι η στηριξη μας.
Σας προτρεπουμε να επισκεπτειτε και να εγγραφειτε φιλοι,του συλλεκτη.Ειναι το λιγοτερο που  του οφειλουμε.










ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ..

   Ναι φιλε μου μανωλη,εισαι αυτο ακριβως,ενα μεγαλο μυνημα αισιοδοξιας και αγωνα για την ζωη ,.Καλημερα με αισιοδοξια και ευγνωμοσυνη για ολους εμας που εχουμε την υγεια μας ,το πολυτιμοτερο αγαθο,τα αλλα ολα ειναι σημαντικα μεν δευτερευοντα δε, μπροστα στο μεγαλειο της ιδιας της ζωης.Χρηματα?κουτσα στραβα θα βρουμε να βγαλουμε την μερα,φαγητο?το ιδιο.Αν ομως
φιλοι μου χασουμε το πολυτιμοτερο αγαθο τοτε θελει αγωνα πιστη θεληση πονο Ρωτηστε τον μανωλη τον φιλο μας που δινει καθημερινο αγωνα οπως και χιλιαδες αλλοι συνανθρωποι μας
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ: Η ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΚΗΤΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟ...

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ: Η ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΚΗΤΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟ...: "Ενδιαφέρουσα η ιστοσελίδα της Σκήτης Τιμίου ΠροδρόμουΒεροίας,(www.aprosver.gr) όπου ηγούμενος είναι ο αγαπημένος μου Γέροντας Πορφύριος Μπατ..."

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡΙΑ,ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

Ειναι η εποχη που ο αγροτης τρεχει και δεν φτανει στην κυριολεξια καθως εχει να κανει απανωτες εργασιες στα χωραφια.Εδω στην φωτο ενας αγροτης απο το χωριο μας ο μπαμπης ενω εκτελει εργασια στο κτημα.Μου ειπε βαλε την φωτο να δουν οι μεγαλοι πως βγαινει το ψωμι.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΒΓΑΙ ΝΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ  .ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟ ΝΙΩΘΕΤΕ?

Ε? ΣΑΣ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΣΑΝ ΦΥΛΑΚΑ ΒΑΡΔΙΑΣ.

Θέλω και εγώ να με προσλάβουν στα Ελ.Πε. σαν φύλακα βάρδιας! [Image]    Στην σημερινή μου βόλτα στα site της χώρας έπεσα σε ένα άρθρο από το το Capital.gr σχετικά με τα Ελ.Πε. και την περικοπή κάποιον προνομίων των εκεί εργαζομένων. Η διοίκηση είπε τα δικά της , ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι παίρνουν τους μεγαλύτερους μισθούς στην Ευρώπη και η εταιρία από άποψη παραγωγικότητας είναι τελευταία.
  Οι συνδικαλιστές με την σειρά τους είπαν πως θα κάνουν απεργίες για να προφυλάξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων . Μέχρι εδώ έχουν μια λογική σειρά. Παρακάτω στο άρθρο διάβασα και μερικά παραδείγματα από τα ''ψίχουλα'' που παίρνουν για μισθό αυτοί οι άνθρωποι τα οποία μεταφέρω αυτούσια
έτσι όπως δημοσιεύτηκαν στο Capital.gr.


Χαρακτηριστικά αναφέρονται παραδείγματα όπως:
* Κλητήρας - μισθός συν υπερωρίες 52 χιλιάδες ευρώ
* Πυροσβέστης οδηγός - μισθός συν υπερωρίες 88 χιλιάδες ευρώ
* Φύλακας βάρδιας - μισθός συν υπερωρίες 110 χιλιάδες ευρώ
* Κλητήρας - μισθός συν υπερωρίες 67 χιλιάδες ευρώ
* Εργάτης - μισθός συν υπερωρίες 55 χιλιάδες ευρώ
* Αποθηκάριος - μισθός συν υπερωρίες 78 χιλιάδες ευρώ
* Τραπεζοκόμος - μισθός συν υπερωρίες 74 χιλιάδες ευρώ

Και σας ρωτάω εγώ φίλοι μου. Άντε πυροσβέστης θέλει μια εκπαίδευση ας το αφήσουμε.Για τις υπόλοιπες ειδικότητες που δεν χρειάζεται τίποτα ουσιώδες ούτε σπουδές ούτε πτυχία μπορεί ο κάθε πολίτης να μπει ; Ισονομία και αξιοκρατία δεν έχουμε; Θέλω να μπω φύλακας βάρδιας παρακαλώ.
Έτσι είναι φίλοι μου.....Εγώ ψάχνω για δουλειά και σκέφτομαι τα εξής:
- Θα μπορέσω να βρω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με έναν αξιοπρεπές μισθό των 800 ευρώ το μήνα;-Αν με πάρουν στην δουλειά θα με πληρώσουν ή θα με κοροϊδέψουν; -Θα με πληρώνουν στην ώρα τους αφού και εγώ θα πρέπει να δουλεύω στην ώρα μου;-Θα δουλεύω 8ώρο όπως οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι ή κανένα 12ώρο όπως οι συνάδελφοι σκλάβοι ;
Γιαυτό σαν χώρα καταστραφήκαμε επειδή κάποιοι φύλακες βάρδιας παίρνουν πάνω από 100 χιλιάδες μισθό και νέα παιδιά δουλεύουν για 400 ευρώ το μήνα.  Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω την άλλη πλευρά (των εργαζομένων) αλλά για παίρνεις μισθό 100 χιλιάδων ευρώ μάλλον πρέπει το επάγγελμα σου να είναι επικίνδυνο για την σωματική σου ακεραιότητα. Και καλά φίλοι μου .....φύλακας να το καταλάβω...... ότι έχει έναν βαθμό επικινδυνότητας . Τον τραπεζοκόμο που παίρνει 74 χιλιάδες ευρώ μισθό πως να τον δικαιολογήσω; 
Πάντα φιλικά Βάκχος[
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΜΠΛΟΓΚ
http://hmathianews.blogspot.com/2011/03/blog-post_9589.html#more

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.

OI ANEKTIMHTOI ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.ΖΩΓΡΑΦΙΖΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ.



Ναι φιλοι μου εδω στο χωριο μας εχουμε και εικαστικες ανυσηχιες.εχουμε κανει ενα μικρο τμηματακι ζωγραφικης για τα μικρα μας παιδια,οπου με αγαπη και μερακι και με την βοηθεια μιας πολυ καλης ζωγραφου της αννας κανουν τα πρωτα εικαστικα τους βηματα.Βεβαια υπαρχουν δυσκολιες καθως δεν υπαρχει ο καταληλος χωρος και αναγκαζομαστε να χρισιμοπποιουμε την αιθουσα δεξιωσεων της εκλησσιας .Δυστηχως στο χωριο μας μεχρι τωρα δεν εχει κτιστει καποιο κοινοχρηστο δημοτικο κτηριο και ειναι αιτημα μας να γινει καποιο κτηριακι ενοψει και του υπο υδριση πολιτιστικου συλλογου μας.Κυριε αντιδημαρχε των τεχνικων με ακουτε?
Στις φωτο βλεπεται καταπληκτικα και ανεκτιμητα εργα τεχνης,που δεν τα ανταλασουμε ουτε με την τζοκοντα ,γιατι ειναι φτιαγμενα απο παιδια  βγαλμενα με μερακι απο την αθωα τους ψυχουλα απο τα παιδια μας τα παιδια σας τα παιδια ολου του κοσμου.

ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ.ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΤΕ.

Ρε παιδια θελω να αγιασω και δεν με αφηνουν οι διαβολοι.Τετιοι διαβολοι ειναι και αυτοι οι οικοι αξιολογησης η οικοι οικονομικης ανοχης οπως τους αποκαλω.Νεα υποβαθμιση της ερμης ελληνικης οικονομιας και εχει και παρακατω.Σωπατε ρε καλοπαιδα εκει στην στανταρ και πουρ,πιονια του διεθνους κεφαλαιου σκυλακια του καπιταλισμου,βρηκατε την ωρα να ξαναχτηπισετε να συντομευετε την οικονομικη μας καταρευση,κανετε οτι μπορειτε για να απαξιωσετε την χωρα μας στο  ονομα του κερδους.Το ξερετε μωρε αθλιοι οτι καθε αρνητικη σας λεξη ισοδυναμει με πονο? με δυστυχια ? με απολυσεις/ με κατασχεσεις περιουσιων?Σας ενδιαφερει?ποσως σας ενδιαφερει εσας και τα μεγαλα σας αφεντικα.Πως θα δυαλυσεται μια χωρα για να μπειτε μετα να την αγορασετε τζαμπα αυτο ξερετε.
Με αυτο το πλευρο να κοιμαστε κορακια ,ο ελληνικος λαος ξερει καταλαβαινει και θα σταθει εμποδιο στα σχεδιαα σας,ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΓΕΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΓΕΝΗΣΣΕ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕ
ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ
ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ  ΣΥΜΦΟΡΑΣ.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ.ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΦΑΚΟ ΜΑΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ


ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ.ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ
                                                                                     Πλατύ 22/03/2011
                                                                                     Αρ. Πρωτ. 8
                                                                                            
Προς 
Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπόψη Υπουργού κας Άννας Διαμαντοπούλου
Υπόψη Αναπληρώτριας Υπουργού κας Φωτεινής Γεννηματά
Υπόψη Υφυπουργού κας Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου


 Κοινοποίηση:
Ι.Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
  Υπόψη Διευθυντή Εκπαίδευσης
-Προϊστάμενο 1ου Γραφείου Δ.Ε. Αλεξάνδρειας
 Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης περ.Κεντρικής Μακεδονίας
 Υπόψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης
  Υπεύθυνους Ρεπορτάζ Υπουργείου Παιδείας
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
Υπόψη Διεύθυντη Εκπαίδευσης
-Προϊστάμενο 2ου Γραφείου Π.Ε. Αλεξανδρείας

ΙΙ.Αιρετούς εκπροσώπους του ν. Ημαθίας στη Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτές όλων των κομματικών παρατάξεων)

ΙΙΙ.Δήμο Αλεξανδρείας
     Υπόψη Δημάρχου κου
     Υπόψη Αντιδημάρχου  υπεύθυνου για θέματα Παιδείας
     (με την παράκληση να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημοτικές παρατάξεις)

IV.Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Παναγιώτη Ψωμιάδη
-Αντιπεριφερειάρχη κο Κωνσταντίνο Καραπαναγιωτίδη 


ΘΕΜΑ: «Τεκμηρίωση λειτουργίας και διατήρησης του Γυμνασίου Πλατέος Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πλατέος και οι δεκάδες γονείς που εκπροσωπούμε (που δεν είναι μόνο κάτοικοι του Πλατέος αλλά και  από τα γύρω χωριά που τα παιδιά τους φοιτούν στο Πλατύ) με αφορμή  την απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ να προβεί σε συνενώσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων επικαλούμενο κοινωνικούς, πληθυσμιακούς και εκπαιδευτικούς λόγους, εκφράζει αρχικά τη θέση ότι είναι αδιανόητο να κλείσει έστω και ένα σχολείο στη χώρα.
Αν όμως στην παρούσα χρονική περίοδο που διανύουμε αποδειχθεί ουτοπία να υποστηριχτεί η θέση της διατήρησης του σχολικού χάρτη ως έχει, τότε θεωρούμε αναγκαίο να καταδείξουμε τους λόγους που οφείλει να παραμείνει σε λειτουργία το Γυμνάσιο στο Πλατύ.
Το Γυμνάσιο Πλατέος έχει μια ιστορία αδιάκοπης λειτουργίας 55 περίπου ετών από τη δημιουργία του όπου φοίτησαν πολλές γενιές μαθητών. Ξεκίνησε τη λειτουργία του ως ιδιωτικό αμέσως μετά τον εμφύλιο και από το 1964 ως το 1977 λειτούργησε ως 6τάξιο δημόσιο Γυμνάσιο και από το 1978 ως σήμερα λειτουργεί ως 3τάξιο Γυμνάσιο και μέχρι το 1985 φιλοξενούσε μαθητές από εφτά χωριά (Κλειδί, Πλάτανο, Τρίκαλα, Άδενδρο, Λιανοβέργι, Παλαιοχώρι και Πλατύ) σε δύο από τα οποία ανεγέρθηκαν δύο καινούρια διδακτήρια (Τρικάλων και Αδένδρου) και για αυτό αποχώρησαν οι μαθητές οι προερχόμενοι από αυτά τα χωριά. Συστεγάζεται δε με το Λύκειο Πλατέος σε ένα νέο διδακτήριο με άνετους χώρους και άρτια εξοπλισμένο από υλικοτεχνικής άποψης.
Η χωρητικότητά του είναι τόση ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας και την ικανότητα κάλυψης μεγαλύτερων αναγκών όπως αποδεικνύεται και από τα δεδομένα στο πρόγραμμα του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ «Αποτύπωση Σχολικής Μονάδας»  όσον αφορά τον μαθητικό πληθυσμό ανά αίθουσα, τα γραφεία των καθηγητών, τα εργαστήρια και τους λοιπούς χώρους. Αναλυτικότερα διαθέτει:
  • 9 αίθουσες διδασκαλίας (5 από τις οποίες ακόμη και αν χωριστούν στη μέση, πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών).
  • 1 εργαστήριο Πληροφορικής
  • 1 εργαστήριο Χημείας
  • 1 κλειστό Γυμναστήριο (χρησιμοποιείται και ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)
  • Γραφείο Διευθυντή
  • Γραφείο Καθηγητών
Στο Γυμνάσιο μας διδάσκονται 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) με δυνατότητα εκμάθησης περισσοτέρων γλωσσών ανάλογα τις προτιμήσεις των μαθητών.
 Κάθε χρόνο προβαίνουμε σε συντήρηση του κτιρίου με παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Διαθέτει ένα πολύ μεγάλο αύλειο χώρο με 2 γήπεδα μπάσκετ 1 γήπεδο βόλεϊ, παρτέρια και παγκάκια, ενώ το 2007 ο αύλειος χώρος αναπλάστηκε με καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Επιπλέον, λόγω του αξιόλογου εκπαιδευτικού έργου που συντελείται κάθε σχολικό έτος στο Γυμνάσιό μας, δεν υπάρχουν σχολικές διαρροές .Τέλος, το γεγονός ότι στην ευρύτερη έκταση λειτουργεί και ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης (ενιαίο Λύκειο) αποτελεί κίνητρο για παραπέρα φοίτηση του μαθητικού δυναμικού.

 Α. Πληθυσμιακοί λόγοι
Στη διαδικασία συνενώσεων λαμβάνονται υπόψη τα δημογραφικά στοιχεία κάθε περιοχής (ρυθμός μείωσης των μαθητών), η χιλιομετρική απόσταση που καλείται να διανύσει κάθε μαθητής (όχι παραπάνω από 10 χιλιόμετρα ή μετακίνηση μισής ώρας σε συνάρτηση με το γεωγραφικό ανάγλυφο και τις καιρικές συνθήκες της κάθε περιοχής), καθώς και οι κτιριακές υποδομές (εγκαταστάσεις, εξοπλισμός κ.α.) στο σχολείο, και αυτά τα κριτήρια υπάρχουν μόνο στο Πλατύ, που  λόγω της γεωγραφικής θέσης του, το σχολείο κρίνεται πλήρους καταλληλότητας και εξυπηρετικότητας των γύρω περιοχών   (Λιανοβέργι, Παλαιοχώρι, Άραχος).
Εξάλλου, ενώ σε άλλα όμορα Γυμνάσια το μαθητικό δυναμικό έχει φθίνουσα πορεία, από τα καταγεγραμμένα στοιχεία στο πρόγραμμα SURVEY του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ προκύπτει ακριβώς το αντίθετο για το Γυμνάσιο Πλατέος αφού τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξητική πορεία στους αριθμούς εγγραφέντων και φοιτούντων μαθητών.
Επιπλέον, σε βάθος χρόνου μιας πενταετίας διαφαίνεται από τα Μητρώα των εγγραφέντων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Πλατέος και Λειανοβεργίου ότι ο αριθμός μαθητών που θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Πλατέος θα είναι ίσος ή μεγαλύτερος από τον σημερινό.
Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2011-12 θα αποφοιτήσουν 32 μαθητές και θα εισαχθούν από τα παραπάνω Δημοτικά 42.
Τέλος, είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε με ασφάλεια ότι  το Γυμνάσιό μας μπορεί να φιλοξενήσει  με επάρκεια τουλάχιστον 180 μαθητές με τα υπάρχοντα κτιριακά δεδομένα.
Β. Εκπαιδευτικοί λόγοι
Όλα τα προηγούμενα σχολικά έτη καθώς και αυτό που διανύουμε το μαθητικό δυναμικό του Γυμνασίου Πλατέος είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τα κοντινότερα γυμνάσια της περιοχής. Εξάλλου, το πλαίσιο προβλέπει τη δημιουργία  νέων πολυδύναμων σχολικών δομών, οι οποίες επιλέγονται βάσει των αρτιότερων κτηριακών εγκαταστάσεων- υποδομών, και θα λειτουργήσουν ως Ενιαία Σχολική Μονάδα και όχι ως παράρτημα.
Για τα παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο είναι εξαιρετικά καλές οι συνθήκες καθώς λειτουργεί και Λύκειο όπου η μετάβασή τους σ' αυτό θεωρείται και από μαθητές μέτριας επίδοσης ομαλή και δεδομένη

Αν λοιπόν βασικοί στόχοι του εγχειρήματος είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ο εξορθολογισμός στη διασπορά των σχολικών μονάδων και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, ώστε να διευκολύνεται και να υποστηρίζεται η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της περιοχής ,τότε το Γυμνάσιο Πλατέος πληρεί τις προϋποθέσεις για τέτοιες μεθόδους.
 Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τη συμμετοχή της σχολικής μας μονάδας σε διάφορα προγράμματα, όπως π.χ. το πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ (εργαστήριο πληροφορικής με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό κατά το έτος 2005-06), το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΣΤΩ (περιβαλλοντικής αγωγής), διαδραστικοί πίνακες 2010-11, ενώ εκπονούνται κάθε χρόνο και άλλα προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής, αγωγής υγείας, σταδιοδρομίας και πολιτιστικών.
Αφού ο σχεδιασμός γίνεται με Παιδαγωγικά κριτήρια υπηρετώντας τον μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα, ενσκήπτει το σχολείο μας σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Γυμνασίου Πλατέος όχι μόνο για την ποιοτική παρεχόμενη εκπαίδευση αλλά και για τη μακροπρόθεσμη ωφέλεια μαθητικού, εκπαιδευτικού δυναμικού και του συνόλου των πολιτών του Δήμου μας.

                                                                                    Διατελούμε με τιμή,
                                                                                   Ο Πρόεδρος και τα μέλη
                                                                         Του Σ.Γ.&Κ. Γυμνασίου Πλατέος


Ακολουθούν σφραγίδες και υπογραφές Φορέων και Συλλόγων:
Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος
Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Λιανοβεργίου - Παλαιοχωρίου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πλατέος
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Πλατέος
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πλατέος
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου -Παλαιοχωρίου - Αράχου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου & 2ου  Νηπιαγωγείων Πλατέος
Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Πλατέος
Σύλλογος Διδασκόντων Λυκείου Πλατέος
Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαδοκών «ο Βαρασσός»
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «οι Κομνηνοί»
Παραδοσιακός Σύλλογος Παλαιοχωρίου-Λιανοβεργίου «ο Φίλιππος»
Αθλητικός Σύλλογος Ποδοσφαίρου Πλατέος
Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Πλατέος

Τάπα στον Τασούλα από τον Αρβανίτη! - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Θρασύτατος ο Τασούλας είπε πως η ΝΕΤ επί Ν.Δ. φερόταν καλύτερα στην τότε αντιπολίτευση, και της έδινε περισσότερο Τηλεοπτικό χρόνο.
"Μας προσβάλλετε. Τι είναι αυτά που λέτε? Θα ξεσηκωθούν και τα πόμολα", του... απάντησε ο παρουσιαστής τη πρωινής ενημερωτικής εκπομπής Κώστας Αρβανίτης ,και πρόσθεσε πως "επί Ν.Δ. οι παρουσιαστές παίρναν 300.000ευρώ το χρόνο. Κι όχι 30.000 που παίρνουν τώρα".
Ο Τασούλας είχε θυμώσει γιατί ο Αρβανίτης -πολύ σωστά- του θύμισε πως η Ν.Δ. έκλεισε την Βουλή, με αποτέλεσμα να παραγραφούν τα σκάνδαλα.
Ο παρουσιαστής βλέποντας την επιμονή του τον ειρωνεύτηκε λέγοντάς του," να μας δίνετε γραπτώς τις ερωτήσεις που θέλετε να σας κάνουμε , κι εσείς να απαντάτε"...


Τάπα στον Τασούλα από τον Αρβανίτη! - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .

Διαβαζοντας σημερα το δημοσιευμα απο την εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ για την εξαγωγικη δραστηριοτητα της ημαθιας οπως παρουσιαστηκε απο τον γγ του ΣΕΒΕ παιρνουμε μια νοτα αισιοδοξιας για το μελλον της αγροτικης μας παραγωγης.Ο Νομος μας ειναι 7ος σε εξαγωγες σε ολη την ελλαδα και 2ος στην κεντρικη μακεδονια.Η συντριπτικη πλειοψηφεια των εξαγωγων μας ειναι το ροδακινο νωπο κομποστα.Οι συνολικες μας εξαγωγες εφτασαν τα 336 εκατ ευρω και τα 380 εκατ κιλα..Τα ροδακινα εφτασαν τα 283,1 εκατ ευρω ητοι το 84% του συνολικου μεριδιου της ημαθιας.
Οι καλυτεροι πελατες μας ειναι οι γερμανια ρωσια ηνωμενο βασιλειο ρουμανια βουλγαρια.
Καλα και ενθαρυντικα ολα αυτα δεν λεμε αλλα για να γινουν ολα αυτα θα πρεπει να υπαρχει ο βασικος παραγοντας που ειναι ο παραγωγος ο αγροτης,χωρις τον παραγωγο δεν υπαρχει παραγωγη ουτε εξαγωγες.Η πολιτεια πρεπει επιβαλεται να στηριξει τον παραγωγο για να μπορεσει να συνεχισει να παραγει,και οχι να βαζει εμποδια τυπου φπα ελγα απληρωτης παραγωγης που κανουν την ζωη του παραγωγου ακομη πιο δυσκολη.Δεν μας εμειναν πλεον και πολλες πηγες εσοδων σαν κρατος και μια βασικη πηγη ειναι οι εξαγωγες αγροτικων προιοντον.Εξαγωγες και τουρισμος ειναι αυτοι οι κλαδοι που θα τραβηξουν το κουπι της αναπτυξης μην τους αποθαρυνεται με εισπρακτικου τυπου μετρα,
αντιθετα σκυψτε με προσοχη πανω απο τα σημαντικα προβληματα και δωστε λυσεις Τ Ω Ρ Α
για να ακουσετε και καμμια καλη κουβεντα αγαπητοι συντροφοι της κυβερνησης

ΠΟΣΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ .ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ.

για ενα κομματι ψωμι δεν φτανει μονο η δουλεια. για ενα κομματι ψωμι θα χεις πληρωσει ακριβα δεν φτανει μονο το μυαλο σου,δεν φτανει μονο το κορμι σου το πιο σπουδαιο ειναι η ψυχη σου δικε μου εχει τους νομους της αυτη η ιστορια ,δεν φτανει μονο η δουλεια. και καποια μερα θα σε λυσουν,μα θα φοβασε να φυγεις θα τρεμεις θα σε κλωτσανε και θα σ αρεσει δικε μου,σαν το σκυλι τους θα σε εχουν δικε μου μα δεν θα εχεις ψυχη να το νοιωσεις θα ειναι για σενα αργα. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.

Βρεθηκα σημερα σε ενα μεγαλο σουπερ μαρκετ για ψωνια.Δυο πραγματα μου εκαναν εντυπωση.Πρωτον η τιμη της πατατας σταθερα πανω απο 1 ευρω ,παει αλλο ενα προπυργιο του καλαθιου της νοικοκυρας επεσε και αυτο.Το αλλο που βιωσα σημερα μου προκαλεσε σοκ και λυπη/
Καθομουν στα τυροκομικα περιμενωντας να αγορασω φετα,διπλα μου ηταν ενας ηλικιωμενος κυριος,αξιοπρεπης φαινοταν,τον βλεπω βαζει το χερι στην τσεπη και βγαζει κατι ψιλα και λεει με χαμηλη φωνη στην υπαληλο ,βαλε μου για 1,30 ευρω φετα απο την φθινη.Η υπαληλος τον κοιταξε υποτιμητικα και του ειπε,περιμενε την σειρα σου.Παιδια εκεινη την ωρα ενοιωσα σαν να μου εχουν ριξει γροθια στο στομαχι,ο συγκεκριμενος ηλικιωμενος μπορουσε να ηταν πατερας μου παππους μου
πατερας σας παππους σας .Εβγαλα απο την τσεπη μου ενα 2ευρω και το ετεινα στον παππου,παρτο του ειπα να παρεις περισσοτερο τυρι.Με κοιταξε με ενα απορημενο βλεμμα σαν να ντροπιαστηκε και μου λεει οχι παιδι μου ευχαριστω δεν ειμαι ζητιανος συνταξιουχος ειμαι.Φιλοι μου εγω εκεινη την ωρα ντροπιαστικα ενοιωσα ασχημα θυμωσα με τον εαυτο μου πρωτα απο ολα γιατι και εγω ειμαι υπαιτιος για αυτην την ντροπιαστικη εικονα για αυτην την ζουγκλα που καταντησαμε.Οπαπους με την φετα του 1,30 ας γινει κολαφος για ολους εμας που αδιαφορουμε ια τον συνανθρωπο μας ,και κοιταζουμε μονο την παρτυ μας και την βολεψη μας.Ας βαλουμε για μια στιγμη μονο τον εαυτο μας σε αυτην την θεση του ηλικιωμενου εξαθλιομενου χαμηλοσυνταξιουχου η γροθια που θα φαμε στο στομαχι θα μας βγαλει νοκ αουτ.Δεν ειναι αυτη η ελλαδα μωρε,δεν ειναι ετσι οι ελληνες
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Γ  Μ

ΣΕ ΑΓΡΥΠΝΟ ΚΩΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Ναι φιλοι μου ετσι νιοθω σαν να εχω πεσει σε αγρυπνο κωμα οπυ εχω τα ματια μου συνεχως ανοιχτα ακουω καταλαβαινω αισθανομαι αλλα δεν μπορω να μιλησω να φωναξω να αντισταθω ετσι νομιζω οτι νοιωθει η πλειοψηφια των σκεπτομενων ελληνων πολιτων.Χρειαζομαστε επειγοντως ενα υσχιρο σοκ ,υσχυρο σοκ θετικων ειδησεων και εξελιξεων,κατι να κινηθει,ενα φως στην ακρη του τουνελ,καποιο θαυμα,.Απο ποιους ομως περιμενω να με ξυπνησουν απο το κωμα μου να με γιατρεψουν, να με σηκωσουν ξανα στα ποδια μου?Δεν θα αναφερθω αποκλειστικα στην κυβερνηση γιατι πιστευω οτι ολες οι εκαστοτε κυβερνησεις εχουν τεραστιο μεριδιο ευθηνης για την  σημερινη κατασταση οπως και πιστωνονται καθε καλο που επισης εγινε σε αυτη την χωρα.Το πολιτικο μας συστημα οπως ειναι αυτην την στιγμη εχει περιπεσει σε αφασια δεν ακουει δεν βλεπει δεν αισθανεται ειναι στον κοσμο του κυριολεκτικα.Αρα εγω και οι υπολοιποι τελωντες εν αγρυπνο κωμα περιμενουμε να μας σωσουν γιατροι που τελουν σε αφασια.Χμ φαυλος κυκλος η υποθεση δεν νομιζετα?Τελος παντον προτου καταστουμε και κλινικα νεκροι ως πολιτες και ως χωρα ,ελπιζουμε μεχρι τελευταια για ενα θαυμα ενα γιατρικο,να ξυπνησουν απο την αφασια τους οι πολιτικοι ,για να ξηπνησουν και εμας απο τπο κωμα μας,η μηπως να ξηπνησουμε πρωτα εμεις ,για να γιατρεψουμε εμεις τους εν αφασια θεραπωντες μας?Διαλεξτε και παρτε.

Γ  Μ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ .

1 ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΣΑΣ  ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΡΩΣΙΑΣ  1806
ΧΚΕΦ. Ζ’ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΦΘΟΡΑ ΔΙΑ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.
ΚΕΦ. Η’ ΕΙΣ ΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΟΙ ΑΙΜΑΤΩΔΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙ.
ΚΕΦ. Θ’ ΕΙΣ ΤΑΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ.

ΚΕΦ. Ι’ ΕΙΣ ΤΑΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ ΖΕΣΤΗ ΓΕΝΗΣΕΤΑΙ.
ΚΕΦ. ΙΑ’ ΕΙΣ ΤΑΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.
ΚΕΦ. ΙΒ’ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΕΧΘΗ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΠΕΡΙΟΝ.

ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΚ
ΤΙΝΟΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΚ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΩΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΝ 1897

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ !!!!!!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ?

Πάμε να τα δούμε...

ΚΕΦ Ζ' = ΣΕΙΣΜΟΣ & ΤΣΟΥΝΑΜΙ ???
ΚΕΦ Η' = ΣΗΜΕΡΑ 18/3 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ !!!
ΚΕΦ Θ' = ΕΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 8/7 ΤΟΤΕ
ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (8/7 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)
ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΑΥΤΟ ΚΟΛΛΑΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦ ΙΑ'
ΚΕΦ Ι = ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΖΕΣΤΗ (ΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ "Πρῶτον σάλπισμα ὑπό τοῦ πρώτου Ἀγγέλου
Χαλάζι, φωτιά καί αἷμα ἔπεσε στήν γῆν καί τό τρίτον τῆς γῆς κατεκάη ὅπως καί τό τρίτον
τοῦ φυτικοῦ βασιλείου. " ΘΑ ΔΟΥΜΕ...)
ΚΕΦ ΙΑ' = ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Γ ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΟΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
ΚΕΦ ΙΒ = ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ
ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ Ε Ο ! ! !

2η Ανάρτηση
Είχα και αλλού αναφέρει γιά ένα βιβλίο που έχω του 1986 από τις εκδόσεις Δαμιανός , με τίτλο "Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ " , όπου στην σελίδα 72 γράφει επί λέξη " Φωτιά θα πέσει σε δύο πελώρια κτίρια και πολλοί θα καούν " σήμερα ξέρουμε πως εδώ μιλάει γιά τους δίδυμους πύργους , όμως 15 χρόνια πριν που εκδόθηκε το βιβλίο σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε τι εννοεί , επίσης έχω πει πως δεν θεωρώ πως ο Νοστράδαμος έχει προφητικό χάρισμα εκ Θεού . Δύο τινά υπάρχουν ή προφητεύει με την βοήθεια Δαιμόνων ή κάποιοι διαβάζουν τα παραληρήματα και εκτελούν με σχέδιο και τα δύο είναι εξίσου πιθανά και μπορεί να συμβαίνουν και αμφότερα ...!!

Θα σας αναφέρω ακόμα μερικές περικοπές από το εν λόγο βιβλίο που αναφέρετε στην Λιβύη , την Γαλλία , την Ιταλία και την Ρωσία .

" Η δύση και η ανατολή θα εξασθενήσουν , αφού θα έχουν κυριαρχήσει και αφανιστεί δύο φορές "
Σελίδα 63

" Οι άνθρωποι θα εξαπατηθούν από τους μύθους γιά την ειρήνη κι αυτό θα γίνει αφορμή γιά πολέμους μεγάλους "
Σελίδα 64

" Αφού έχουν κλέψει τη γλύκα από την ζωή το χρυσό και το ασήμι που θα γίνουν θύματα του πλεονασμού θα ριχτούν στις φλόγες από οργή και τα νομίσματα και τα χαρτιά που θα έχουν εξαντληθεί από τα δημόσια χρέη θα πέσουν σε αχρηστία "
Σελίδα 65 και 66

" Θα γίνουν διαμαρτυρίες γιά τα χαμένα αγαθά και θρήνοι θα ακουστούν γιατί οι πολιτικοί που διάλεξαν είναι τόσο ανίκανοι ώστε πολύ λίγοι θα τους πιστέψουν , νοιώθοντας απογοήτευση από τις ομιλίες τους "
Σελίδα 67

" Η Γαλλική δημοκρατία θα εγκαταλείψει την εξουσία λόγω των Μουσουλμανικών δυνάμεων που θα κάνουν πολλά και η δύναμη τους θα επεκταθεί στην Ιταλία "
Σελίδα 74

"Από την Ανατολή θα έρθει η φοβερή , κρυφή ενέργεια . Θα κτυπήσει την Αδριατική και τους κληρονόμους του Ρωμύλου θα συνοδεύεται από το στόλο της Λιβύης . Κάτοικοι της Μάλτας και των γειτονικών νησιών αρχίστε να τρέμετε "
Σελίδα 74

" Ένας Λίβυος ηγέτης που θα έχει επιρροή στην Δύση θα ανάψει την έχθρα των Αράβων ενάντια των Γάλλων . Μετά ένα άτομο των γραμμάτων θα προστάξει να μεταφραστούν τα αραβικά στη Γαλλική γλώσσα "
Σελίδα 75

" Από την Χέμπ ( Ισραήλ ) θα φτάσουν στον Πάδο , στον Τάγο και στον Τίβερη και στην Ρώμη , στο Λεμά και στην Τοσκάνη οι δύο αρχηγοί . Θα τους θανατώσουν και θα τους πνίξουν και θα πάρουν ανθρώπινα λάφυρά "
Σελίδα 75

" Μεγάλη ξηρασία θα παρουσιαστεί από τον 48ο παράλληλο ( σ.σ. ο παράλληλος αυτός αν δεν κάνω λάθος περνά πάνω από το Ιράν !!! ) ως τον τροπικό του Καρκίνου . Τα ψάρια θα νεκρωθούν παντού από την διαρκή ξηρασία και βομβαρδισμοί θα γίνουν "
Σελίδα 76

"Από τον αρχηγό του Ιράν θα δοθεί δώρο στους Δυτικούς . Θα γίνει επίθεση ενάντια στην Γαλλία και στην Ιταλία από το Αφγανιστάν "
Σελίδα 81

"Στο Παρίσι θα γίνει επανάσταση , Η Τουρκία θα ξεσηκωθεί από το Ιράν ενάντια στην Δύση . Ο Γαλλικός στόλος θα βρεθεί στην Μεσόγειο και ο Μουσουλμανικός στρατός θα φτάσει στην Αδριατική μα θα νικηθεί . Φήμες γιά πόλεμο στην Ρωσία "
Σελίδα 81

" Στην Ρωσία θα γίνουν ζημιές από πόλεμο και από πυραύλους μέσα και πάνω από τον ουρανό "
Σελίδα 81

" Η Τυνησία και η Αλγερία θα εξεργεθούν από το Ιράν ενώ στην Ισπανία θα γίνει επίθεση . Ένας νέος Ιρανός ηγέτης θα αποδειχτεί τρομερός "
Σελίδα 82

" Οι Ρώσοι θα συνοδέψουν τον αρχηγό της Ανατολικής Ευρώπης που θα πέσει όπως το γεράκι , οδηγώντας μια μεγάλη στρατιά από Ρώσους και μουσουλμανικές χώρες ενάντια στο Παρίσι (...) Οι Ρώσοι θα εισβάλουν στην δυτική Ευρώπη "
Σελίδα 79

" Οι Μουσουλμάνοι θα εισβάλουν στην Ιταλία και οι Ρώσοι στην Γαλλία . Η Ιταλία θα καταστραφεί . "
Σελίδα 83

" Μεταξύ των Μουσουλμάνων και των Κίτρινων θα γίνει συμμαχία και θα εισβάλουν στην Ευρώπη ,καταδιώκοντας τους Χριστιανούς ( σ.σ. προφανώς εννοεί του καθολικούς , αφού οι Ρώσοι θα είναι σύμμαχοι των Μουσουλμάνων άρα και των Κινέζων ) . Η Δημοκρατία θα πεθάνει και μεγάλες αλλαγές θα έρθουν από τον ουρανό "
Σελίδα 98

" Απέραντες αλλαγές θα γίνουν από τους αρχηγούς του πολέμου πριν ξαναφανεί το φως και η χρυσή εποχή . Πολλές ταραχές θα γίνουν στην Γαλλία και την Ιταλία και ύστερα από ένα μεγάλο αιώνα θα επιστρέψει η εποχή του πονηρού και της συμφοράς"
Σελίδα 100

------------------------------------------------------------------

Είναι σαφές πως ο Νοστράδαμος μιλά γιά το τέλος της δύσης και του δυτικού τρόπου ζωής . Εντύπωση μου είχε κάνει οι συχνές αναφορές στην Λιβύη και το Ιράν , τότε δεν καταλάβαινα γιατί , αλλά σήμερα καταλαβαίνω , όπως επίσης καταλαβαίνω και το γιατί δεν συμμετέχει και η Γερμανία με στρατό και τον πρώτο λόγο τον έχει η Γαλλία . Θέλουν να επιβεβαιώσουν τον Νοστράδαμο ...!!!

το είδα kranosgr.blogspot
devil @-Ειδήσεις από τη Θράκη, την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
You might also like:

ΤΟ ΡΟΖ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΒΕΡΟΙΑ.



ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΝΘΗ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ? ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στην Ελλάδα, στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.
Γι αυτήν την αλλαγή μπορεί να "κατηγορηθεί" ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Η σημαντική αυτή φιγούρα του Διαφωτισμού, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας, καθώς διαπίστωσε ότι περισσότερος ήλιος σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.
Έτσι, εκατομμύρια κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη «αναγκάζονται» να ρυθμίζουν δύο φορές το χρόνο τα ρολόγια τους, εάν θέλουν να είναι συνεπείς στις δουλειές τους.
Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουμε το δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών.
Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στη χώρα μας, όπως και παγκοσμίως, το 1973, μετά την ενεργειακή κρίση. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση το 1997 διατύπωσε τη σκέψη να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη διαφορά ώρας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Κάτι τέτοιο, όμως, δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι η Ελλάδα να είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Στην πραγματικότητα, οι τοπικές ώρες κάθε περιοχής, όπως την Αθήνας, της Κέρκυρας και της Ρόδου, είναι διαφορετικές μεταξύ τους.
Αυτό τo πρόβλημα όμως, δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά και όλες τις πόλεις-σημεία πάνω στο χάρτη, λόγω των διαφορετικών συντεταγμένων τους.
Έτσι, για να αντιμετωπιστούν και πρακτικά αυτές οι διαφοροποιήσεις των λεπτών, αποφασίστηκε να χωριστεί η Γη σε 24 συνολικά ίσες ατράκτους (άξονες περιστροφής) και όλες οι χώρες που ανήκουν στην ίδια άτρακτο να έχουν και την ίδια επίσημη ώρα που θα διαφέρει από τη διπλανή άτρακτο κατά μία ώρα.
Παράλληλα, για να λυθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τις περιοχές των χωρών που βρίσκονται στα όρια διαφορετικής ατράκτου, αποφασίστηκε η επίσημη ώρα κάθε κράτους να είναι αυτή της πρωτεύουσάς του. Εάν δεν ίσχυε το τελευταίο, τότε όταν στην Αθήνα θα ήταν 12:00, στην Κέρκυρα το ρολόι θα έπρεπε να δείχνει 12:16, ενώ στη Ρόδο 12:49.
Η εναλλαγή της ώρας από "χειμερινή" σε "θερινή" και αντίστροφα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μέτρο αυτό εφαρμόζουν σήμερα 70 χώρες παγκοσμίως.


 

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΑΝΔΡΕΣ V ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ


Άνδρες vs Γυναίκες: Συμπεριφορά στο super marketΣας παρουσιάζουμε την συμπεριφορά των δύο φύλων όταν πηγαίνουν στο super market! Με χιούμορ αλλά και μια μικρή δόση αλήθειας…
  • Γυναίκες:
1. Προσπαθούν να παρκάρουν…

2. Παίρνουν ένα καρότσι
3. Το γεμίζουν με χρήσιμα πράγματα σε χρόνο ρεκόρ
4. Βάζουν τα ψώνια στις σακούλες με απόλυτα λογικό τρόπο (ό,τι είναι για το ψυγείο σε μία σακούλα, τα λαχανικά σε άλλη κλπ)
5. Πληρώνουν
6. Γυρίζουν στο σπίτι
7. Αδειάζουν τις σακούλες και τακτοποιούν τα ψώνια.

  • Άνδρες:
1. Παρκάρουν
2. Μπαίνουν στο σούπερ-μάρκετ…
3. Ξαναβγαίνουν για να πάρουν καρότσι
4. Συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν κέρμα
5. Πηγαίνουν στο περίπτερο να κάνουν ψιλά
6. Βρίσκουν ευκαιρία και διαβάζουν τις αθλητικές εφημερίδες (σε σπάνιες κλινικές περιπτώσεις την Ημερησία και τον Επενδυτή)
7. Παίρνουν το καρότσι.
8. Κάνουν όλες τις πιθανές διαδρομές στο σουπερ-μάρκετ (κατα μήκος , κατά πλάτος και διαγώνια)
9. Τελικά αγοράζουν ένα ζευγάρι κάλτσες, 2 κατεψυγμένες πίτσες, φιστίκια, λουκάνικα, μπύρες και ένα κόμικ
10. Δεν ασχολούνται με άχρηστα πράγματα όπως βούτυρο, γάλα, γιαούρτι, απορρυπαντικό και λοιπές αηδίες
11. Πηγαίνουν στο ταμείο με την πιο ξανθιά και… εννοείται την πιο αργή ταμία
12. Βάζουν στη σακούλα τις πίτσες μαζί με τις κάλτσες και το κόμικ
13. Γυρίζουν σπίτι
14. Βάζουν τις σακούλες σ’ένα τραπέζι (ίσως πιστεύουν ότι τα ψώνια θα βαρεθούν και θα βγουν μόνα τους)
15. Βάζουν όμως τις μπύρες στο ψυγείο (μα για τι τους περάσατε… για άσχετους;)
16. Την πέφτουν στον καναπέ με το κόμικ και τα φυστίκια και περιμένουν να κρυώσουν οι μπύρες…
http://www.ohttp//to-kounavi.blogspot.com/2011/03/vs-super-market.htmltherside.gr