Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σύλλογος Γεωργών Αλεξάνδρειας: Καταμέτρηση δυνάμεων και απόφαση για νέες κινητοποιήσεις!

Σημαντικής σημασίας Γενική  Συνέλευση  του Συλλόγου  Γεωργών  Αλεξάνδρειας  έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του δημαρχείου.

Με αρκετή προσέλευση κόσμου, το πρώτο σκέλος της συνέλευσης περιλάμβανε ενημέρωση και διάλογο των εκπροσώπων των τριών εκκοκκιστηρίων της περιοχής
Αλεξάνδρειας με τους παρευρισκόμενους καλλιεργητές. Κοινός γνώμονας της συζήτησης ήταν η προσπάθεια ποιοτικής βελτίωσης της ποιότητας βαμβακιού και η επιτυχία κατακτησης καλύτερης τιμής του προϊόντος. Στη συνέχεια ακολούθησε το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της λήψης απόφασης για νέες αντιδράσεις με τη μορφή κινητοποιήσεων του Συλλόγου  Γεωργών  Αλεξάνδρειας.
Αρχικά  έγινε μία ενημέρωση για το τοπίο των εξελίξεων των τελευταίων ημερών στο ευρύτερο αγροτικό ζήτημα, από τον Πρόεδρο  κ. Τάσο Λιολιόπουλο, ενώ τις σημαντικές προσωπικές του απόψεις κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος κ. Παναγιώτης  Μεσσαλάς. Η όλη συζήτηση έγινε με τη μορφή διαλόγου του κόσμου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου . Ακούστηκαν αρκετές και ποικίλες απόψεις από τον αγροτικό κόσμο για το θέμα. Ειπώθηκαν οι γνώμες για κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, για μπλόκο στον κόμβο του Κλειδίου), μπλόκο στο σταθμό του ΟΣΕ Πλατέος, μπλόκο στον κόμβο Νησελίου, έως και κατάληψη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Πάντως η κοινή συνισταμένη φάνηκε και είναι η πρόθεση των αγροτών της Αλεξάνδρειας να κατέβουν σε νέες κινητοποιήσεις.
Αυτή ήταν και η τελική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πάρθηκε στο τέλος από την πλειοψηφία του κόσμου δια ανάτασης χειρός. Μία καταμέτρηση ουσιαστικά των δυνάμεων και το μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους αγρότες ανά την Ελλάδα, ότι υπάρχει η ετοιμότητα και η απόφαση για νέους αγώνες. Αυτό θα επικυρωθεί συγκεκριμένα στην επόμενη Συνέλευση  που θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ