Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ -- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΟΙΚΟ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ" 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ‏.

Η καθιέρωση ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ) έχει ως στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας περιορισμού της χρήσης των αυτοκινήτων, τουλάχιστον εντός των αστικών κέντρων και την ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επιδίωξη του περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση ενέργειας και
οικονομικών πόρων, αλλά και η ομαλότερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας και η προαγωγή της δημόσιας σωματικής και ψυχικής υγείας.
Με δεδομένο ότι μέχρι το 2050 ο μισός πληθυσμός της γης θα κατοικεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, ο παραπάνω στόχος αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα και αποτελεί ανάγκη άμεσης προτεραιότητας, γι’ αυτό και περισσότερες από 1500 Ευρωπαϊκές πόλεις οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την προώθηση του αιτήματος 665 πολιτών για τη δημιουργία ενός κεντρικού ποδηλατικού άξονα στη Βέροια, που θα ξεκινά από την πλατεία Ωρολογίου, θα περνάει από τη Μητροπόλεως, την Ελιάς, την Πιερίων και θα καταλήγει στο φράγμα Αλιάκμονα μέσω του χωριού Άμμος,  το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, σε συνεργασία με φορείς της πόλης ανέλαβε με επιτυχία για τρεις συνεχείς χρονιές (2012, 2013, 2014) τη διοργάνωση ποδηλατοπορείας χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα σε αυτή τη διαδρομή.
Το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, συνεπές στο ραντεβού των ποδηλατοδράσεων της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο» σε συνεργασία με τον Προπονητή και Πρωταθλητή Ποδηλασίας Κώστα Σταμούλη προτείνει και παρουσιάζει για την φετινή 20η Σεπτεμβρίου μία εναλλακτική μορφή δράσεων στην πόλη μας, οι οποίες αναλυτικά έχουν ως εξής:
Δράσεις:
1) Επί της οδού Μητροπόλεως, από το τέλος της Βενιζέλου μέχρι το Δημαρχείο Βέροιας, θα δημιουργηθεί πίστα δεξιοτεχνίας μήκους 120 μέτρων. Η πίστα θα έχει τέσσερις διαδρομές που μπορούν να γίνουν με ποδήλατο, σκέιτμπορντ, πατίνια ή με τρέξιμο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι από 4 ετών και άνω. Θα διαγωνιστούν σε κατηγορίες και με τη μέθοδο του αποκλεισμού θα καταλήξουμε στους τέσσερις καλύτερους χρόνους της κάθε κατηγορίας όπου και θα βραβευτούν με κύπελλα.
2) Από σημεία της πόλης (Καλλιθέα, Προμηθέα, ΔΕΗ, Πιερίων κ.ά.) θα ξεκινήσουν ομάδες ποδηλατών να έρχονται προς το κέντρο της πόλης, στο Δημαρχείο Βέροιας. Μπορούν να συμμετέχουν ομάδες σχολείων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, φορέων κ.ά., οι οποίες θα έχουν τα συνθήματά τους για την ημέρα.
3) Στην πλατεία Δημαρχείου:
1.       Θα υπάρχουν τρία ποδηλατικά περίπτερα με έκθεση προϊόντων και παρουσίαση των βασικών θεμάτων συντήρησης και επισκευής του ποδηλάτου. Θα υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου και κράνους.
2.       Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ΒΜΧ από ομάδα ποδηλατιστών.
3.       Θα διατεθούν είδη αθλητικής διατροφής από επώνυμη εταιρεία  και θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις φυσικής κατάστασης.
4.       Θα πραγματοποιηθούν πειράματα από πενταμελή ομάδα του τμήματος Φυσικής και του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ.
5.       Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις μικρών και μεγάλων δώρων.
6.       Παρουσίαση της επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας SMF
7.       Παιδική χορωδία Βέροιας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αναγνώστου Ελένης με τίτλο «Παίρνω ένα ποδήλατο»
8.       Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία από την Βέροια στον Αλιάκμονα.

Καλούνται οι πολίτες, τα σχολεία, οι φορείς της πόλης να συμμετέχουν στην εκδήλωσή μας και όσοι το επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Τηλ. Επικ: Κώστας Σταμούλης 6977922421, Στέργιος Καλπάκης 6974276658



ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Κιν. 6986715030   a.dynamiko@gmail.com
www.teliaveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ