Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μαζική παρέμβαση στην επιχείρηση ΠΑΛΑΙΚΟΣ στην Ειρηνούπολη.


Το Σωματείο Διαλογής και Ψύξης οργάνωσε σήμερα (12/4/2016) μαζί με τους εργαζόμενους της επιχείρησης ΠΑΛΑΙΚΟΣ στην Ειρηνούπολη μαζική παρέμβαση στην επιχείρηση γιατί είναι απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2015 ως και τα μέσα Φλεβάρη 2016. Απαίτησαν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και τα δικαιώματά τους.
Οι εργαζόμενοι κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες εργασίας, χωρίς ωράρια, μισοασφαλισμένοι ή
ανασφάλιστοι διεκδικούν μαζί με το σωματείο τους, συλλογικά και οργανωμένα, την πληρωμή των δεδουλευμένων και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Δίπλα τους ήταν αντιπροσωπία του ΔΣ Εργατικού Κέντρου Νάουσας και κάτοικοι της περιοχής που συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα τους.
Η επιχείρηση, όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν την πληρωμής τους, τους απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει ορίσει ημερομηνία που θα εξοφλήσει τους εργαζόμενους. Αρνείται να παραστεί στην τριμερή διαδικασία που κάλεσε η Επιθεώρηση Εργασίας επικαλούμενη την απεργία των δικηγόρων.
Στην προκλητική στάση της εργοδοσίας απαντάμε με καλύτερη οργάνωση του αγώνα, με περιοδείες στην περιοχή με στόχο να κάμψουμε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας.
Το ΔΣ του σωματείου και του ΕΚΝ ζήτησαν συνάντηση με την εργοδοσία που σήμερα απουσίαζε και οργανώνουν μαζική κινητοποίηση στην Ειρηνούπολη καλώντας εργαζόμενους, αγρότες και μαγαζάτορες να σταθούν αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα τους.
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας ενόψει της 48ωρης απεργίας για το ασφαλιστικό: 1η μέρα, συγκέντρωση στη Νάουσα, 2η μέρα, μαζική κάθοδο στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

H ΔΙΟΙΚΗΣH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...