Τρίτη 24 Απριλίου 2018

«Βόμβα» από το Γιοχάνες Χαν: Σε δύο εβδομάδες θα έχει λυθεί το Σκοπιανό. Σε ρόλο «λαγού» ο επίτροπος - Ασφυκτικές πιέσεις για λύση - Αγεφύρωτες οι διαφορές


Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα χωρίς αισιόδοξα μηνύματα, ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής διαμηνύει πως η λύση είναι πολύ κοντά.
Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο ο κ. Γιοχάνες Χαν προανήγγειλε λύση στο ζήτημα της ονομασίας
των Σκοπίων τις επόμενες δύο εβδομάδες. Λύση η οποία θα ανοίξει το δρόμο για διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την Ε.Ε. με στόχο την ένταξή τους.


«Είναι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μία λύση. Τουλάχιστον μία λύση που θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη FYROM», είπε ο Χαν, προσθέτοντας πως όλοι συμφωνούν ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο για την κοινωνία, για τη χώρα και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η δήλωση του επιτρόπου έρχεται την ώρα που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και μάλιστα με τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες να είναι αγεφύρωτες, μιας και οι Σκοπιανοί εμμένουν στην αδιάλλακτη στάση για μη αναθεώρηση του συντάγματός τους και απαλοιφή των αλυτρωτικών αναφορών.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη 25/04, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς θα έχει συνάντηση στη Βιέννη με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ