Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.

Σε δημοτικές κοινότητες της Βέροιας βρέθηκε τις ημέρες των εορτών ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης.
Συνοδευόμενος από πολυπληθή ομάδα υποψηφίων δημοτικών και τοπικών
συμβούλων του συνδυασμού «Δικαίωμα για νέα Βέροια» βρέθηκε στην Αγία Βαρβάρα, στη Νέα Λυκόγιαννη και στο Μακροχώρι, όπου αναβίωσε για μία ακόμη χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία το έθιμο των Μωμόγερων, ενός από τα παλαιότερα έθιμα των Ποντίων.
Σε σχετική δήλωση του ο κ. Παπαγιάννης επισήμανε τα εξής: «Οι παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, είναι κομμάτι της ψυχής μας, της ταυτότητας μας. Μας ενώνουν με το παρελθόν, αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού. Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανό αυτό το υπέροχο κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τις ιστορικές μνήμες. Εμείς δεν παραδίδουμε την ιστορία μας στη λήθη, είμαστε υπερήφανοι γιατί έτσι θωρακίζουμε τη συνέχιση του Έθνους μας. Και είμαι πολύ συγκινημένος γιατί είδα πολλά νέα παιδιά να τιμούν τα έθιμα, να απαντούν με το δικό τους τρόπο σε αυτούς που θέλουν μια κοινωνία – πολτό, χωρίς συνείδηση, χωρίς ιστορία, χωρίς ταυτότητα, χωρίς προσωπικότητα».
Γιάννης Παπαγιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ