Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΑΡΘΡΟ - Ο ΟΥΡΑΝΟΝ ΕΛΙΒΩΣΕΝ, ΤΟΥ ΗΛ ΤΟ ΦΩΣ ΕΧΑΘΕΝ…ομως Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΤΑΙ ! ΓΡΑΦΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΡΟΥΛΑ ΤΣΙΤΙΡΙΔΟΥ.

Ο ΟΥΡΑΝΟΝ ΕΛΙΒΩΣΕΝ, ΤΟΥ ΗΛ ΤΟ ΦΩΣ ΕΧΑΘΕΝ…ομως
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΤΑΙ !

Ο διεθνής όρος γενοκτονία δημιουργήθηκε επίσημα μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. Αναφέρεται στην επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής με βίαια μέτρα.
Το έγκλημα αυτό δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις , με κάτι που έκανε ένας λαός .Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου αιτία εξόντωσης τους ήταν η εθνικότητα και η θρησκεία ΈΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Οι πόλεις και τα χωριά κάηκαν, γυναίκες ατιμάστηκαν, οικογένειες εξορίστηκαν μέσα στη βαριά κακοκαιρία, χωρίς τρόφιμα ή στρώματα. Οι γενοκτόνοι , χρησιμοποιούν ως λάβαρο το Έθνος, τη Φυλή και τη Θρησκεία και ωθούνται σε αποτρόπαιες πράξεις.

Το γεγονός ότι καταφέραμε να φτάσουμε τα 100 χρόνια δηλώνει ότι αντεπεξήλθαμε στις δυσκολίες. Ότι είμαστε αρκετά ανθεκτικοί για να θυμόμαστε τη γενοκτονία. Είχαμε αντοχές , είμαστε ΝΙΚΗΤΕΣ !
ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ …
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ…
ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ…
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΙ

Σημειωση -  σαν σήμερα αναγνωρίστηκε η γενοκτονία των Ποντίων από την ελληνική βουλη

Ρουλα Τσιτιριδου εκπαιδευτικος υποψηφια Δημοτικη Συμβουλος με τον Συνδυασμο Δικαιωμα για νεα Βεροια του Υποψηφιου Δημαρχου Γιαννη Παπαγιαννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ