Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Η Ομάδα «ΣΑΝΙΔΙ» (ενήλικες) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζει στο πλαίσιο της Εβδομάδας Θεάτρου, την παράσταση “Γιοι και Κόρες”, του Γιάννη Καλαβριανού.

Η Ομάδα «ΣΑΝΙΔΙ» (ενήλικες) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζει στο πλαίσιο της Εβδομάδας Θεάτρου, την παράσταση “Γιοι και Κόρες”, του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, ώρα 8.00μ.μ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με γενική είσοδο 5€.
Προπώληση εισιτηρίων: γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140.
Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Γεωργόπουλος Δημήτρης , Γεωργάκη Χαρά, Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία
Μουσική Επιμέλεια/ Ζωντανή ενορχήστρωση επί σκηνής: Άγγελος Μπουρνάς (κιθάρα), Κώστας Μπουρνάς (μπουζούκι, μαντολίνο)
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου
Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γιατζόγλου Ολυμπία, Ζήνδρος Κωνσταντίνος, Ζωγραφοπούλου Κατερίνα, Ίτσκος Γρηγόρης, Κονδάρα Φανή, Κουπίδου Ελένη, Οικονομίδης Δαμιανός, Παπαδοπούλου Φωτεινή, Ποργιαλίδου Νατάσα, Σοφούλη Ελένη, Τσακαλίδου Έλενα, Ψυχαράκης Νίκος
Σημείωμα Σκηνοθέτη
Πριν από ενάμισι χρόνο, η ομάδα Σανίδι, με τα 7 της μέλη τότε και έχοντας στην πλάτη ήδη 2 παραγωγές δικές τους, με προσέγγισε με την προοπτική να σκηνοθετήσω την επόμενη δουλειά τους. Τους πρότεινα να μεταφέρουν αυτόν τον πυρήνα και αυτό το κέφι και την διάθεση, στο δυναμικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, με τη σκέψη πως μια μεγάλη παραγωγή θα χρειαστεί και γερές πλάτες να τη στηρίξουν. Η αντιπρότασή μου, βρήκε πρόσφορο έδαφος! Μετά από μια φανταστική χρονιά, με πολύ δουλειά, κόπο και θυσίες από μεριά τους, και με μεγάλη όρεξη και πίεση από μεριάς μου, είμαστε στην ευχάριστο θέση να σας παρουσιάσουμε, την παράσταση Γιοι & Κόρες, σε κείμενο του Γιάννη Καλαβριανού. Μια παράσταση με έντονο ρυθμό και γρήγορες εναλλαγές ρόλων, βασισμένη σε ένα κείμενο νοσταλγικό, με αληθινές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, από την κατοχή και τον εμφύλιο, μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, που σε ταξιδεύει μαγικά σε
μυρωδιές και εικόνες που ίσως έχεις ζήσει, ή που ίσως έχεις ακούσει να διηγιούνται άλλοι, που σε μελαγχολεί, σε θλίβει, σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί, αλλά στο τέλος, ξέρεις, είσαι καταδικασμένος να χαμογελάσεις, όπως χαμογελάς σε κάθε δύσκολη ή πικρή ανάμνηση που κουβαλάς.. Η νοσταλγία είναι πάντοτε γλυκιά, όπως και τα δάκρυα στα μάτια σου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ