ΟΣΔΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΟΠΑΝΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΟΣΔΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΟΠΑΝΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Επιστολή Φρόσως Δημάκου- Κιάου μετά τη δήλωση του υφυπουργού Άγγελου Τόλκα σχετικά με το έθιμο "Γενίτσαροι και Μπούλες", με την παράκληση να δημοσιευθεί.

Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια δήλωση του υφυπουργού Πολιτισμού  Άγγελου Τόλκα για τη συνάντησή του με τον Αρη Τόσιο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου "Γενίτσαροι και Μπούλες" με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, προκειμένου να προωθήσει την ένταξη του εθίμου στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ (22.3.2019) θα ήθελα να παρατηρήσω τα ακόλουθα:


Είναι θετικό το ενδιαφέρον, που δείχνει ο κ.Τόλκας, όμως οφείλω να
υπενθυμίσω ορισμένες ενέργειες, οι οποίες έχουν ήδη γίνει από το 2015. Σε συνεννόηση με τη βουλευτή Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και τον Αρη Τόσιο, είχα, ως σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, συναντήσεις με την επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης και συζητήσαμε την προώθηση της ένταξης του εθίμου με την συμπλήρωση του φακέλου, ο οποίος υπήρχε ήδη στο υπουργείο. Η Φρόσω Καρασαρλίδου συνέχισε τις επαφές με τη διευθύντρια και αργότερα επί υπουργίας Λυδίας Κονιόρδου και προσφάτως Μυρσίνης Ζορμπά. Κατά την τελευταία συνάντηση, η διευθύντρια της ανέφερε, ότι ο φάκελος είναι έτοιμος από πλευράς υπουργείου, εκκρεμεί μόνον η σύνταξη και αποστολή της απαραίτητης ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκ μέρους του Ομίλου.

΄Ίσως είναι καλύτερα να συζητούν και να συντονίζουν τις ενέργειές τους
οι τοπικοί παράγοντες.

Φρόσω Δημάκου -Κιάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ