Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ.

"Στο πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε για την ισχυροποίηση του τουριστικού ρεύματος στον τόπο μας προχωρούμε χωρίς χρονοτριβή στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ποταμού Αλιάκμονα. 
Με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, στην περαιτέρω ανάδειξη της χλωρίδας και της πανίδας, στοχεύουμε σε δράσεις που θα καταστήσουν τον ποταμό ελκυστικό πόλο έλξης για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού. 

 Προσβλέπουμε στη δημιουργία ενός πρότυπου οικολογικού-τουριστικού πάρκου, με μια σειρά ήπιων παρεμβάσεων, ενός πάρκου που θα καταστεί σημείο αναφοράς για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε στη δημιουργία κιοσκιών για αναψυχή, στην εγκατάσταση ενημερωτικών πινακίδων και στην έκδοση σχετικών τουριστικών φυλλαδίων, σε πολλές γλώσσες.
Προχωρούμε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στην περαιτέρω ανάδειξη του φυσικού τοπίου, στον επιμελή, συστηματικό καθαρισμό του ποταμού, από τα σκουπίδια.
Ενθαρρύνουμε κάθε πρωτοβουλία που προσβλέπει στην ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων (κανόε καγιάκ, ράφτινγκ, ιππασία, πεζοπορία, περιβαλλοντικές περιηγήσεις) καθώς ο Αλιάκμονας είναι κατάλληλος 365 ημέρες το χρόνο για επισκέπτες κάθε ηλικίας. 
Ο στόχος μας είναι να καταστεί ο Αλιάκμονας, με τα σπάνιας ομορφιάς σημεία του νέος, κορυφαίος προορισμός σε πανελλήνιο επίπεδο για τους φυσιολάτρες. 
Τέλος, στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι το να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση ώστε να κατασκευαστεί το ταχύτερο μια πεζογέφυρα στο φράγμα του Αλιάκμονα που θα ανακουφίσει τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής. 
Δεν είναι δυνατό να διακινδυνεύουμε τη σωματική ακεραιότητα των πεζών, που σήμερα καλούνται να περάσουν από τη γέφυρα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα, μέσα από ένα στενό πέρασμα. Ο σεβασμός προς τους πολίτες απαιτεί από την πλευρά μας να διευκολύνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την κίνηση τους.
Αξιοποίηση του Αλιάκμονα σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και τόνωση της οικονομίας μας.
Έχουμε δικαίωμα για μια νέα Βέροια και θα το διεκδικήσουμε!

Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης 
Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ