Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Φρόσω Καρασαρλίδου Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας - 3.639.923 € για την δημιουργία «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου» στον Νομό Ημαθίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020», ενέκρινε την χρηματοδότηση για  δημιουργία δέκα (10) OPENMALLS (Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου) στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με ποσοστό ενίσχυσης 100%

Σχετικά με τον νομό Ημαθίας, εγκρίθηκε η δημιουργία δύο (2) «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου», ένα στον Δήμο Νάουσας συνολικού προϋπολογισμού 1.766.580,25 € και ένα στον Δήμο Αλεξάνδρειας, συνολικού προϋπολογισμού 1.873.342,81 €.
Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ € προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα (συνολικά θα χρηματοδοτηθούν 59 προτάσεις).
Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.   

--
Φρόσω Καρασαρλίδου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ