Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ουρσουζίδης - Σε Ημαθια Πιερια Πελλα και Φλωρινα ο ΥΠΑΑΤ Σ Αραχωβιτης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φ Κουρεμπε.


Την Παρασκευή 10.5.2019 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη μεταξύ του ΥΠΑΑΤ Σταύρου Αραχωβίτη, συνεργατών του, και των βουλευτών Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ.
Συζητήθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού στους τέσσερεις νομούς, κατά σειρά σε Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα και Πιερία, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου, εφόσον ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία ψήφισης του πολύ σημαντικού - καί για τους αγρότες - νομοσχεδίου «Ρύθμιση οφειλών προς τους Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση, τους Ο.Τ.Α. κ.λ.π.» την Τρίτη 14.5.2015. Λεπτομέρειες ως προς το ακριβές πρόγραμμα θα
γνωστοποιηθούν έγκαιρα.
Τον υπουργό θα συνοδεύουν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές και στελέχη του ΥΠΑΑΤ.
Κατά τη συζήτηση ετέθησαν κοινά ζητήματα που απασχολούν στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους των τεσσάρων νομών. Ειδικότερα για την Ημαθία:
1. Άμεση αντιμετώπιση από τον ΕΛΓΑ των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση.
2. Τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν κατά προτεραιότητα οι εκτιμήσεις και να καταβληθούν προκαταβολές, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ανταποκριθούν στις καλλιεργητικές δαπάνες.
3. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με το τοπικό γραφείο του ΕΛΓΑ στη Βέροια και να συναντηθεί με τους αγροτικούς φορείς.
4. Ειδικότερα, ως προς τις ζημίες που δεν εντάσσονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ – όμως υφίστανται πραγματικά – θα αντιμετωπιστούν, κατά περίπτωση:
α) μέσω ΠΣΕΑ εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και
β) μέσω προγραμμάτων από εθνικούς πόρους – «ήσσονος σημασίας ενίσχυση» (De minimis) - όπως πρόσφατα έγινε για τα ροδάκινα, τα ζαχαρότευτλα και ακολουθούν τα αχλάδια (κρυστάλλια), βερίκοκα και δαμάσκηνα.
5. Ετέθη το ζήτημα των μετακλητών εργατών γης, όπως δήλωσε ο υπουργός το θέμα έχει διευθετηθεί και θα γίνει λεπτομερής αναφορά.
6. Τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα διασφάλισης της καλλιέργειας των ζαχαρότευτλων και συνέχισης της λειτουργίας της Ε.Β.Ζ.
Στις συναντήσεις, σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα θα παραβρεθούν όλοι οι φορείς του πρωτογενούς τομέα να καταθέσουν τις θέσεις τους, ώστε με άμεσο τρόπο να γίνουν αντιληπτά και να απαντηθούν τα ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και να παρακολουθήσουν εκδήλωση σχετικά με την «Κλιματική Αλλαγή και τον Ρόλο της Νέας Κ.Α.Π.», που θα γίνει στη Νάουσα.
Τέλος τονίστηκε, ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για ενίσχυση των απωλειών του αγροτικού εισοδήματος, λόγω του εμπάργκο προς τη Ρωσία.


Αθήνα 11.5.2019 Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

3 σχόλια:

  1. Σταύρο Αραχοβιτη φρόντισε να ιδρύσεις την τελευταία Επιτροπή με πρόεδρο πάλι τον Ίδιο και Αντηκαταστατο. Και Συμβουλατορες από το Υπουργείο του Βαγγέλη. Που να μιλάνε με τον Θεό και να τον καθοδηγούν πότε να Βρέχει. Οστε να μην χρειάζεται να ποτισουμε καθόλου όλοι οι αγρότες .Και χαλάζι να Ρίχνει μόνο στην Θάλασσα
    Όσο για το Ραντισματα να πηγαίνουμε τα Φυτωφαρμακα στην Εκκλησία του κάθε χωριού και όταν παίρνει οδηγία από την Εταιρεία για να βρέξει να βρέχει μαζί με τα Φυτωφαρμακα. Οστε δεν θα χρειαστεί να βάλουμε τα τρακτέρ και να ραντίζουμε. Έτσι θα τα κάνει όλα ο Θεός κατόπιν συνεννόησης με την Εταιρεία. Περιμένουμε να Ιδρύσεις την Εταιρεία είναι απαραίτητο γιατί στα πέντε χρόνια με κυβέρνηση Συριζα δεν κάνατε τίποτα για εμάς τους Αγρότες .Μόνο φόρους Εφκα και Λειλασια από τους εμπόρους και βιομηχανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι αγρότες αν αυτή η Εταιρεία που θα Συμβουλεύει το Θεό .καλό θα είναι να υπάρχει και ένας ακόμα που να Συμβουλεύει το Θεό για το Παγετό ένας άλλος για την ανέμους. Και αν τα καταφέρουν τόσο καλά Ίσως γίνουν και ΆΓΙΟΙ αυτοί οι Συμβουλατορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος που να Συμβουλεύει τους αγρο το πατέρες ότι και οι χωριάτες έχουν γυναίκες και παιδιά. Και θέλουν να χαρούν και αυτά αλλά με αυτή την συμπεριφορά προς τους ροδακινοπαραγωγους θα χαίρονται μόνο οι Βιομήχανοι και οι Συνεταιριστες. Τα δικά μας τα παιδιά μόνο θα κοιτάνε δεν θα τρώνε πότε έτσι το έχει η Μοίρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ