Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΚΙΝΑ


Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας , μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου από τους εκπροσώπους του Κινεζικού Κράτους του συστήματος καλλιέργειας , συσκευασίας και Κρατικής εποπτείας των πυρηνοκάρπων (ροδάκινων, νεκταρινιών , κερασιών , δαμάσκηνων και βερικόκων ) στην Ελλάδα , στην οποία συμμετείχε οργανωτικά και οικονομικά , αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει :

• Τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πρωτοβουλία , την διοργάνωση και την συστηματική και ενεργό καθημερινή υποστήριξη της προσπάθειας . Ιδιαίτερα την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας , τον Γενικό Διεθυντή κ. Ι. Καλκούνο και τα στελέχη της Διεύθυνσης κα Ε. Τάτση και Ι. Πετρή , την Διεύθυνση Φυτοπροστασίας , την Διευθύντρια κα Α. Μαυρίδου και τα στελέχη κ. Χ. Αραμπατζή και κα Σ. Ιωαννίδου . Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο , τον ερευνητή κ. Δ. Παπαχρήστο και τα Ινστιτούτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .
• Τα στελέχη - Γεωπόνους των ΔΑΟΚ , της Ημαθίας , Πέλλας , Πιερίας , Θεσσαλονίκης , Κιλκίς , Καβάλας και Λάρισας .
• το Επιμελητήριο Ημαθίας και τον Πρόεδρό του κ. Γ. Μπίκα για την οικονομική στήριξη .
• Την εταιρεία ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗΣ Α.Ε. και τον Διευθυντή της κ. Γ. Καλίτση για την ενεργό στήριξη οικονομική και οργανωτική .
• Καί όλες τις εταιρείες Συνεταιριστικές και Ιδιωτικές όπως Α.Σ. ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ , Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ , Α.Σ. ΡΑΧΗΣ , ΠΑΤΙΚΑΣ -ΧΑΤΣΙΟΣ Α.Ε. , ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΑΚΑΝΑΚΗ , ΝΕΑ ΕX FRUIT , NEA STAR , OPORELLO A.E. , ΧΑΤΖΗΣΑΛΑΤΑΣ Α.Ε. , ΑΛΚΥΩΝ Α.Ε. , τα εργαστήρια αναλύσεων AGROLAB και την μονάδα παραγωγής υποκειμένων φυτών VITRO , που συνέβαλαν με την συγκροτημένη και οργανωμένη παρουσίαση του συστήματος καλλιέργειας και συσκευασίας , στην επιτυχία της προσπάθειας .
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων οι εκπρόσωποι του Κινεζικού Κράτους έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και μετά την πραγματοποίηση ελαχίστων διορθωτικών ενεργειών δευτερεύουσας σημασία , θα συνταχθούν τα σχετικά πρωτόκολλα και θα υπογραφούν από τις Κρατικές αρχές Ελλάδας και Κίνας . Το άνοιγμα της Κινέζικης αγοράς στα Ελληνικά πυρηνόκαρπα προσθέτει ακόμη μία νέα δυνατότητα στα αγροτικά μας προϊόντα , ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν υψηλές τιμές πώλησης όπως το κεράσι , όπου η ανταγωνίστρια Τουρκία είναι ήδη παρούσα .
Η Κοινοπραξία των Συνεταιρισμών της Ημαθίας , συνεργαζόμενη στενά με τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και ιδιαίτερα την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και την Διεύθυνση
Φυτοπροστασίας καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας , θα πάρει πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση υπογραφής αντίστοιχων διακρατικών πρωτοκόλλων που ήδη είναι σε εξέλιξη από τις Υπηρεσίες , για το άνοιγμα και νέων αγορών στα αγροτικά μας προϊόντα .
Τα σημερινά αδιέξοδα και προβλήματα του αγροτικού τομέα της πατρίδας μας , μόνο με οργανωμένη , ενοποιημένη και συνεργατική επιθετική πολιτική μπορούν να βρουν λύση και προοπτική .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ