Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Πρόγραμμα κατάρτισης στo Πολλαπλασιαστικό Υλικό Δενδροκομικών Καλλιεργειών στην Νάουσα στo πλαίσιo του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»


Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποιεί στo πλαίσιo του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στο Πολλαπλασιαστικό Υλικό Δενδροκομικών Καλλιεργειών στην Νάουσα από Ιανουάριο – Μάιο 2020 (20 ημέρες εκπαίδευσης, Σάββατο και Κυριακή, συνολικά 100 ώρες θεωρίας και πρακτικής άσκησης).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

· Νέοι αγρότες, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι στον τομέα με λίγη ή καθόλου εμπειρία στην παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν πρακτική και θεωρητική γνώση προκειμένου να ειδικευθούν στον συγκεκριμένο τομέα.
· Νέοι αγρότες οι οποίοι χρειάζονται επαγγελματική και εξειδικευμένη εκπαίδευση.
· Πεπειραμένοι αγρότες που χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τον πολλαπλασιασμό των φυτών και οι οποίοι μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο καθοδήγησης θα μπορέσουν να διερευνήσουν θέματα που εκτείνονται από την επιλογή ως την χρήση του πολλαπλασιαστικού υλικό
Επικεφαλής της δράσης είναι η Μαρία Παπαφωτίου, Καθηγήτρια του ΓΠΑ, με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση επαγγελματιών αγροτών.
Η εκπαίδευση θα γίνει υπό την επιστημονική καθοδήγηση καταξιωμένων επιστημόνων με εκπαιδευτική κι επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο, τόσο από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα όσο και από την αγορά.
Το πρόγραμμα κατάρτισης, θα παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του κλάδου παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού για δενδρώδεις καλλιέργειες και το νομοθετικό του πλαίσιο.
Τα πρόγραμμα περιλαμβάνει 20 ημέρες εκπαίδευσης (Σάββατο και Κυριακή), συνολικά 100 ώρες (30 θεωρίας και 70 πρακτικής άσκησης) σε 5 μήνες, 2 περίπου Σαββατοκύριακα κάθε μήνα (πρωινές ώρες).
Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ «ΒΕΤΛΑΝΣ», σε φυτωριακή μονάδα και στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες και να κάνουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.generationag.org/katartish-sto-pollaplasiastiko-yliko

Καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής είναι η 8.12.2019.


Περισσότερες πληροφορίες

Άρτεμις Ρήγου
Γραφείο Διαχείρισης Φυσικού έργου (PMO) Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά οδός 75, Αθήνα, 11855, τηλ. 210-5294963, 210-5294964.
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ