Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η επιδημία του κορωναϊού είναι μια μεγάλη πρόκληση και δεν μπορούμε να αφήσουμε χώρο σε αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις καθώς και στην έλλειψη αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πρωτίστως της υγείας, των συνανθρώπων μας.
Ταυτόχρονα αυτή η επιδημία αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αξία των Κρατικών δομών της Δημόσιας περίθαλψης που θα σηκώσουν όλο το βάρος και αναδεικνύει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των κρίσιμων κρίκων που παίζουν ρόλο στην αλυσίδα αντιμετώπισης αυτής της επιδημικής απειλής.
Ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις από τον Πρόεδρο σ. Τσίπρα.

1) Προκήρυξη 4000 μονίμων νέων θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
2) 1000 επαγγελματίες υγείας να ενισχύσουν τις ΜΕΘ.
3) Ανανέωση όλων των συμβάσεων του ΕΣΥ που λήγουν.
4) Έκτακτα κονδύλια της τάξεως των 150 εκ. ευρώ για τη μετατροπή μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων σε ειδικές μονάδες νοσηλείας, την αγορά εξοπλισμού των ΜΕΘ και τη στελέχωση αυτών.
5) Πρόβλεψη για την επίταξη μονάδων σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει με ευθύνη και σοβαρότητα και όχι με ανεύθυνη δημαγωγία, όπως έκανε η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τα θέματα της Δημόσιας Υγείας και θα σταθεί αλληλέγγυος στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και στον ΕΟΔΥ.
Ειδικά σήμερα που οφείλουμε να διασφαλίσουμε αξιόπιστη επιστημονική ενημέρωση, επιδημιολογική εγρήγορση και πολύ καλό συντονισμό των υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη νέα διασυνοριακή απειλή από την επιδημία του κορωναϊού.

Τμήμα Υγείας
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ