Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Από εδώ και πέρα αρχίζει το... «πάρτι» Γραφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η προσγείωση στην μετά - κορωνοϊό εποχή θα είναι όχι μόνο ανώμαλη, αλλά ουσιαστικά μια τραγωδία σε ότι ξέραμε μέχρι σήμερα, καθώς οι επιπτώσεις από το λουκέτο της οικονομίας θα έχουν δεκάδες χιλιάδες θύματα που θα αναγκαστούν να αντιδράσουν καθώς τα υποχρεωτικά μέτρα που θα λαμβάνονται θα πλήττουν ακόμα περισσότερο την δυνατότητα επιβίωσης τους... 
Θεαματικές παραστάσεις, όπως η θεατρική τελετή της πλακέτας των θυμάτων της Μαρφίν και η εντατική αγχώδης προσπάθεια των κατευθυνόμενων, πληρωμένων ανθελληνικών ΜΜΕ, να εξωραΐσουν την κατάσταση, δεν θα μπορέσουν να απαλύνουν τις συνέπειες, καθώς τα προβλήματα των χιλιάδων ανέργων, των εργαζομένων του μεροκάματου για «πέντε δεκάρες», των επιχειρήσεων που δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν, την καταβαράθρωση του τουρισμού, θα επιπέσουν στην κεφαλή των κυβερνώντων που δεν θα ξέρουν από που θα μπορέσουν να βρουν μια διέξοδο καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει να λύσει τα δικά της προβλήματα και δεν θα δίνει πεντάρα για το νέο ελληνικό δράμα.

Η κατάσταση θα επιδεινώνεται όσο θα περνά ο καιρός, καθώς θα γίνεται όλο και πιο πολύ συνειδητό ότι το ζήτημα του λουκέτου ήταν ένα μεγάλο φιάσκο αυτών που ήθελαν να ενημερώνουν τρομοκρατώντας τον κόσμο για μια επιδημία που ήταν πιο ελαφρά από μια κοινή γρίπη και με την πρόφαση του φόβου της εξάπλωση της, κατέστρεφαν τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Ήδη τα ελληνόφωνα κανάλια ξέροντας ότι έρχεται «τσουνάμι» ανεξέλεγκτων αντιδράσεων, προσπαθούν να προκαταβάλουν την κατάσταση δημοσιεύοντας κάποιες αστείες δημοσκοπήσεις που αναφέρουν ότι έχουμε τον…καλύτερο πρωθυπουργό παγκοσμίως και ότι είμαστε παράδειγμα στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού για πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, γι αυτό και θα πρέπει να γίνουν εκλογές για να εξαργυρωθεί αυτή η αγάπη του κόσμου για τον κ πρωθυπουργό.

Όλα αυτά όμως δεν θα μπορέσουν να απαλύνουν την ατμόσφαιρα και το φετινό καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία σαν το καλοκαίρι που δεν…θα είναι καλοκαίρι, αλλά με τις πιο υψηλές «θερμοκρασίες» εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά έχουμε και κάποιες προαγγελίες ότι τον επόμενο Σεπτέμβριο θα έχουμε και νέο κύμα θανατηφόρας επιδημίας που θα ξεσπάσει με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Το σίγουρο είναι πως όχι μόνο δεν θα είναι τίποτα όπως πριν, αλλά και τίποτα δεν θα μπορεί να συγχωρέσει όλους αυτούς που οδήγησαν την χώρα εδώ που την έφτασαν.

Καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ