Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΑΣ Γεωργων Βεροιας - Καλούμε όλους τους αγρότες Ημαθίας και Πέλλας την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 10 το πρωί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον τοπικό ΕΛΓΑ στην Βέροια .

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Συνάδελφοι Αγρότες

Η πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στην Ημαθία και την Πέλλα κανένα ευχάριστο νέο δεν απέφερε για την πολύπαθη αγροτική παραγωγή των δύο νομών.

Ετσι λοιπόν και ενώ περιμέναμε κάποιες εξαγγελίες που θα ανακούφιζαν τους αγρότες και θα βελτίωναν το πλαίσιο της ασφάλισης της παραγωγής , εισπράξαμε

την σχεδόν αόριστη απάντηση για την καταβολή του υπόλοιπου 35% των περσινών ζημιών προς το τέλος του καλοκαιριού…

την άρνηση για την αλλαγή του κανονισμού ο οποίος είναι απόλυτα αναχρονιστικός δεδομένης της κλιματικής αλλαγής.

Είναι απόλυτη ανάγκη να διατρανώσουμε τώρα την διεκδίκησή μας για έναν καλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό που θα καλύπτει το σύνολο των ζημιών με ουσιαστική συμμετοχή του Δημοσίου . Κάνουμε γνωστό πως την ανάληψη της ευθύνης για την κλιματική αλλαγή δεν θα την αναλάβουμε μόνοι μας. Θα την αναλάβουν και όλοι αυτοί που την προκαλούν και με ευθύνη του Δημοσίου θα πρέπει να αποδοθούν « τα του καίσαρος τω καίσαρι». Εμείς απλά και η παραγωγή μας εισπράτουμε τις επιπτώσεις της.

Κάνουμε επίσης γνωστό πως δεν υπάρχει περιθώριο καμμιάς αναμονής ουτε σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις, ουτε σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις .

Δεν αντέχει κανείς .

Γι αυτόν τον λόγο καλούμε όλους τους αγρότες Ημαθίας και Πέλλας την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 10 το πρωί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον τοπικό ΕΛΓΑ στην Βέροια .

Για να σταματήσει η εξαθλίωση.

Για να διεκδικήσουμε έναν οργανισμό στην υπηρεσία των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΗΥΜΑΘΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ