Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ερώτηση Π. Πέρκα, Φρ. Καρασαρλίδου, Θεοδ. Τζάκρη στη Βουλή: Προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων λόγω της αναστολής του πρωινού δρομολογίου ‘Φλώρινα-Θεσσαλονίκη’

Οι βουλευτές των νομών Φλώρινας Π. Πέρκα, Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και Πέλλας Θεοδ. Τζάκρη κατέθεσαν κοινή ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις μετακινήσεις των κατοίκων των τριών νομών, λόγω της αναστολής από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κατά την περίοδο της πανδημίας του πρώτου πρωινού δρομολογίου “Φλώρινα-Θεσσαλονίκη”.

Ειδικότερα, οι συνυπογράφοντες βουλευτές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για τη μετακίνηση των κατοίκων των τριών νομών προς την εργασία τους σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, τους έδινε τη δυνατότητα να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί και να επιστρέψουν το βράδυ. Αυτό πλέον δεν ισχύει, τη στιγμή που το εν λόγω δρομολόγιο ανήκει στις Υποχρεώσεις Δημόσιας Υποχρέωσης (ΥΔΥ), για τις οποίες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιδοτείται ετησίως με 50 εκ. ευρώ. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. για επαναφορά μέρους των δρομολογίων που είχαν ανασταλεί ανά την Ελλάδα, το συγκεκριμένο δρομολόγιο δε συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα και είναι άγνωστο πότε και αν είναι στα σχέδια της εταιρίας να σφυρίξει και πάλι το πρωινό τρένο για τη Φλώρινα. Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός πότε θα επανέλθει το πρωινό δρομολόγιο ‘Φλώρινα – Θεσσαλονίκη’ και αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει τα συγκεκριμένα ζεύγη δρομολογίων στη νέα συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ