Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Επικοινωνία Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Υγείας για ζητήματα των Υγειονομικών Δομών Ημαθίας

 


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για θέματα που αφορούν συνολικά τις υγειονομικές δομές της Ημαθίας, όπως την στελέχωση των νοσοκομείων και τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας (Κέντρα Υγείας), ζητήματα υγειονομικού εξοπλισμού, καθώς και την εξέλιξης της πανδημικής κρίσης στο νομό.

Ειδικότερα, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε στον Υπουργό ότι οι Ημαθιώτες πολίτες επιδεικνύουν στάση ωριμότητας και ευθύνης, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την υφεσιακή πορεία που καταγράφουν τα κρούσματα στην Ημαθία. Ωστόσο, τόνισε στον Υπουργό ότι η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, καθώς οι υγειονομικές δομές της Ημαθίας είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε την ενίσχυση του υφιστάμενου προσωπικού με νέες προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών της Ημαθίας, ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι η Ημαθία θα στελεχωθεί με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, αναγνωρίζοντας και ο ίδιος ότι υπάρχουν ελλείψεις.

Με αφορμή το ζήτημα της υποστελέχωσης, ο Τάσος Μπαρτζώκας εστίασε ιδιαίτερα στις μονάδες Πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς όπως είπε, ενώ η ευκολία πρόσβασης του ασθενούς σε αυτές τις δομές είναι αδιαμφισβήτητη, η έλλειψη απαραίτητων ειδικοτήτων ιατρών την καθιστά δυσχερή. Αποτέλεσμα της άνω κατάστασης είναι πολλοί πολίτες, ιδίως μεγάλης ηλικίας, να μένουν χωρίς επαρκή περίθαλψη. Αναφέροντας ενδεικτικά το παράδειγμα του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, για το οποίο ο Υπουργός έχει ήδη ενημερωθεί κατόπιν επιστολής του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού. Από την πλευρά του ο Υπουργός εγγυήθηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα συνολικά για την Πρωτοβάθμια Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...