Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε

Παρόλο που το αλουμινόχαρτο είναι ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ σε όλες τις κουζίνες, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για φαγητό που περίσσεψε γιατί μπορεί να θέσει την υγεία σας σε μεγάλο κίνδυνο!

Γιατί; Όταν αφήνουμε ένα ζεστό φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δυο ώρες, δημιουργούνται σιγά σιγά κάποια βακτήρια, τα οποία είναι αιτίες για σοβαρές ασθένειες. Το ίδιο ωστόσο, μπορεί να συμβεί και αν καλύψουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, καθώς δεν το κλείνει αεροστεγώς και τα βακτήρια κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε αυτό.

Πώς να αποθηκεύουμε σωστά το φαγητό

Για να κρατήσει το φαγητό μας και να μην είναι επικίνδυνο για την υγεία μας, πρέπει να το αποθηκεύσουμε σωστά, μέσα σε πλαστικά δοχεία, που κλείνουν αεροστεγώς. Και φυσικά τη διαδικασία αυτή οφείλουμε να την κάνουμε το πολύ 2 ώρες αφού έχει ετοιμαστεί για να μην επιτρέψουμε στα βακτήρια να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται! Τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα είναι επιρρεπή σε βακτήρια, οπότε οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη συντήρησή τους.

Αν έχει μείνει πολύ φαγητό, είναι καλύτερο να βάλουμε και λίγο στην κατάψυξη, μέσα στο αντίστοιχο τάπερ φυσικά. Και φυσικά υπάρχει και κάποιο χρονικό όριο για το μέχρι πότε είναι ασφαλές να καταναλώσουμε το φαγητό που περίσσεψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ