Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Την δωρεάν χρήση κεντρικού καταστήματος παραχώρησε (για πέντε χρόνια) στον δήμο Βέροιας η Ευφημία Δασκαλοπούλου-Βλαχογιάννη.

Dimarxeio_verias
ΣΧΟΛΙΟ

Ειναι απο τις ειδησεις που σπανιζουν πλεον στην εποχη μας και ιαυτο εχουν την αξια τους που ειναι σημαντικη,οπως σημαντικη ειναι καθε προσφορα η δωρεα που γινεται απο καποιον συμπολιτη μας
προς το κοινο συμφερον,σπανιζουν πλεον οι ευεργετες τοπικοι η εθνικοι.


Τ
ην δωρεάν χρήση κεντρικού καταστήματος παραχώρησε (για πέντε χρόνια) στον δήμο Βέροιας η Ευφημία Δασκαλοπούλου-Βλαχογιάννη. Εκεί πρόκειται να στεγαστούν οι Εθελοντές Πυροσβέστες. Στην ανακοίνωσή της η δήμαρχος Βέροιας τόνισε τα εξής: "Ζούμε σε καιρούς δύσκολους. Η αυτοτέλεια και η αυτονομία δράσης των Δήμων έχει περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν καθημερινά ανατρέπεται ο στοιχειώδης σχεδιασμός και προγραμματισμός κάθε Δημοτικής Αρχής. Την ίδια στιγμή, η διοικητική γιγάντωση των Δήμων, με τη δημιουργία ή
συγχώνευση ή μεταφορά ή κατάργηση υπηρεσιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις ή αβλεψίες. Ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί, με όσα μέσα του παρέχει το Κράτος, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.
Ιστορικά, στην πορεία του μέσα στο χρόνο, ο Δήμος μας και οι δημότες του δέχτηκαν και δέχονται (και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα συνεχίσουν να δέχονται) την ανιδιοτελή, ειλικρινή και άδολη προσφορά συνανθρώπων οι οποίοι αντιλαμβάνονται έγκαιρα τις κοινές μας ανάγκες και αλληλέγγυοι δωρίζουν τμήματα της περιουσίας τους για τον κοινό σκοπό, το σκοπό της εξυπηρέτησης της κοινής και γενικής ευημερίας.
Στη μακρά λίστα τέτοιων ευεργετών έρχεται να προστεθεί και η συμπολίτισσα μας, ιατρός, κα. Ευφημία Δασκαλοπούλου-Βλαχογιάννη, η οποία προσέφερε στο Δήμο μας για δωρεάν χρήση και για διάστημα 5 ετών ισόγειο κατάστημα με πατάρι στο κέντρο της πόλης, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά από χρήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη δωρήτρια και είμαι βέβαιη ότι μεταφέρω και τις ευχαριστίες όλης της Δημοτικής αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου, των συνδημοτών μας. Ο χώρος αυτός θα στεγάσει κατ’ αρχάς τους Εθελοντές Πυροσβέστες προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Δ. Βέροιας. Με την πρωτοβουλία αυτή, οι δημότες κάθε γεωγραφικής περιοχής του Δήμου μας, ειδικά αυτοί των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλέστεροι κατά την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών φαινομένων, θερινών ή χειμερινών, κυρίως  των εκτάκτων.
Τέτοιες πράξεις αποτελούν αναμφίβολα παραδείγματα προς μίμηση. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, η περιβόητη σύμπραξη του Δημόσιου με το Ιδιωτικό αποκτά αληθινό και  εφαρμοσμένο, κοινωνικά αλληλέγγυο και ανθρωπιστικό νόημα".


http://www.pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ