Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ !!!!!!!!!!!

Με βάση τις εισπράξεις των εξαγωγών πληρώνονται οι παραγωγοί συμπήρυνου ροδάκινου που δεν έχουν εξοφληθεί
ΣΧΟΛΙΟ 
Αλλο ενα δημοσιευμα απο μεγαλο αγροτικο πανελλαδικο σαιτ οπου προσπαθει να μας πεισει οτι πληρωθηκαμε και δεν το πηραμε χαμπαρι ακομα.Αναφερει και τις συνεταιριστικες βιομηχανιες οτι εχουν πληρωσει το 50 % της παραγωγης.Μαλλον εμεις οι αγροτες κοιμόμαστε ορθιοι και δεν πηραμε χαμπαρι οτιπληρωθηκαμε  απο τα συμπυρηνα.Την προηγουμενη εβδομαδα αλλο μεγαλο αγροτικο σαιτ εξ αθηνων και αυτο εγραψε πανω κατω τα ιδια.Ολοι το ξερουν οτι πληρωθηκαμε φιλοι αγροτες ολοι οι αλλοι εξ αθηνων εκτος απο εμας τους ιδιους!!!!!!!!!Ρε αφηστε το μπλα μπλα και ριξτε κανενα ευρω.......
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=69856

Με βάση τις εισπράξεις των εξαγωγών πληρώνονται οι παραγωγοί συμπήρυνου ροδάκινου που δεν έχουν εξοφληθεί

!!Μπορεί η νέα καλλιεργητική χρονιά να έχει ήδη ξεκινήσει, όμως ένα σημαντικό ποσοστό των παραγωγών συμπήρυνου ροδάκινου παραμένουν ανεξόφλητοι σύμφωνα με όσα δηλώνουν στον ΑγροΤύπο. Ωστόσο, από πλευράς βιομηχανιών οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πληρωμές
συνεχίζονται και αυξάνονται οι μεταποιητές που έχουν ουσιαστικά ξοφλήσει ενώ ακόμα περισσότερες βιομηχανίες είναι κοντά στην εξόφληση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι περισσότερες εξ αυτών (ιδιωτικές και συνεταιριστικές) έχουν «δώσει» πάνω από το 50%, αλλά λόγω της απόλυτης αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει τον κλάδο οι πληρωμές συνεχίζονται με βάση τις εισπράξεις από τις εξαγωγές. Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές γίνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, δεν βρίσκονται ωστόσο στα επίπεδα που προσδοκούσαν οι βιομηχανίες.
Για το θέμα ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον ροδακινοπαραγωγό κ. Τάσο Χαλκίδη από την Ημαθία ο οποίος μας αναφέρει: «Κάποιοι συνεταιρισμοί πλήρωσαν ωστόσο και μεταξύ αυτών οι διαφορές των τιμών που εισέπραξαν οι παραγωγοί ήταν μεγάλες. Σε μεγαλύτερο ποσοστό πάντως οι παραγωγοί έχουν πληρωθεί ένα ποσοστό με 10 – 11 λεπτά/κιλό και περιμένουμε τα υπόλοιπα. Κανένας δεν μπορεί να μας πει πότε όμως θα γίνει η εξόφληση. Όλα είναι στον αέρα».
Και προσθέτει: «Υπάρχουν κάποιες βιομηχανίες που έχουν ξοφλήσει αλλά οι υπόλοιποι βρισκόμαστε στην αναμονή.
Όσον αφορά την καλλιέργεια έχουμε ήδη ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα με κλαδέματα και ραντίσματα αλλά οι τσέπες μας είναι άδειες. Είναι δύσκολη η κατάσταση και ας ελπίσουμε ότι το 2012 δεν θα πάμε όπως το 2011».

ΕΚΕ

Να σημειωθεί ότι η συνολική παραγωγή ροδάκινων – σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) - μειώθηκε κατά 9% για το 2011 σε σύγκριση με το 2010. Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΚΕ στην περσινή πλέον περίοδο η συνολική παραγωγή ανήλθε στους 365.000 τ. περίπου έναντι 400.000 τ. το 2010. Δηλαδή, υπήρξε μείωση της τάξης του 9%. Απ’ αυτά, 320.000 τ. τιμολογήθηκαν ως α’ ποιότητας σε τιμή κατ’ ελάχιστον 0,25 ευρώ/ κιλό. «Έτσι ενώ η μέση τιμή για τη συνολική παραγωγή α’ και β’ ποιότητας ήταν πέρυσι 0,178 ευρώ/κιλό, φέτος ανήλθε σε 0,236 ευρώ/κιλό σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση επιπέδου 33%», αναφέρει η Ε.Κ.Ε.
Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ