Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Με απόφαση του ΣτΕ επιτρέπεται η σύσταση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτριες οι σύμβουλοι Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου και Όλγα Παπαδοπούλου), με μία σειρά αποφάσεών της απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ.λπ., με τις οποίες αμφισβητήθηκε η νομιμότητα των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 64/2018, που ρυθμίζει τα δεδομένα ίδρυσης των φαρμακείων και τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Έτσι δίνεται πλέον η δυνατότητα τα φαρμακεία να λειτουργούν υπό την εμπορική μορφή της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) και υπό την προϋπόθεση ότι ο επιστημονικός υπεύθυνος του φαρμακείου είναι φαρμακοποιός και παράλληλα συμμετέχει υποχρεωτικά, με ποσοστό τουλάχιστον 33%, στην εταιρεία.
Να θυμίσουμε ότι τα φαρμακεία, ήταν από τα «κλειστά» επαγγέλματα και λάμβαναν άδειες λειτουργίας μόνο φαρμακοποιοί. Λέτε τα επόμενα χρόνια να εξαλειφθεί η εικόνα του παραδοσιακού φαρμακείου και να γίνουν μικρά πολυκαταστήματα; Γιατί απ’ ότι φαίνεται εκεί οδεύουν τα πράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ